Hjem

SDG Bergen (N)

Hovedinnhold

Collage of four photos showing various SDG related activities at the University of Bergen and United Nations.

SDG Bergen er Universitetet i Bergen sitt strategiske initiativ i forhold til bærekraftsmålene, der den primære oppgaven er å tilby vitenskapelig rådgivning til myndigheter og internasjonale organer.

Følg oss på Twitter for oppdateringer og nyheter: @SDGbergen

Henvendelser på e-post kan sendes hit.

Hvert år arrangerer UiB den nasjonale Bærekraftskonferansen for universitets- og høyskolesektoren i Norge - SDG Conference Bergen. Besøk konferansenettsiden for mer informasjon.

HAVFORSKNINGSTIÅRET
Deep-water fish

100 dager, 100% for havet

SDG Bergen sparket i gang FNs havforskningstiår med en 100 dagers serie på Twitter for å vise interessante eksempler på havforskning og hvordan akademia kan bidra med vitenskapelige råd til beslutningstakere.

UNESCO – MAN AND BIOSPHERE

UiB-forsker blir global ambassadør for biomangfold

UNESCO har utnevnt postdoktor Alicia May Donnellan Barraclough fra Universitetet i Bergen som ung talsperson for sitt Man and Biosphere-program. Hun blir en av fem slike talspersoner globalt.

SCIENCE DIPLOMACY NETTVERK
Edvard Hviding from the University of Bergen and Rasmus Gjedssø Bertelsen from the Arctic University of Norway at a science diplomacy workshop in Bergen in February 2020.

Vitenskapsdiplomatisk nettverk får støtte fra Forskningsrådet

Norges forskningsråd har tildelt én million kroner til etableringen av Norway-EU Science Diplomacy Network for å fremme vitenskapsdiplomatisk arbeid mellom Norge og EU. Dette er første gang SDG Bergen er partner i et prosjekt støttet av Forskningsrådet.

PRESSEMELDING FRA UNIVERSITETET I BERGEN
Logo of United for Biodiversity coalition

UiB blir med i global koalisjon for biomangfold

Universitetet i Bergen er den første institusjonen i Norge og det første universitetet i verden som slutter seg til EU-kommisjonens globale koalisjon United for Biodiversity.

BÆREKRAFTSMÅLENE
Studenter på fjellet Ulriken med Bergen sentrum i bakgrunnen.

Vi satser på bærekraft!

Universitetet i Bergen er havuniversitetet i Norge, med en marin forskningstradisjon som strekker seg tilbake til 1800-tallet. FN-organisasjonen UNAI har tildelt universitetet en ledende rolle i arbeidet med bærekraftsmål 14: Livet i havet.