Hjem
Senter for alders- og sykehjemsmedisin
News

Husebø og Tranvåg deltok på nasjonalt toppmøte om kvinnehelse

Regjeringen lanserte på kvinnedagen i 2019 seks løfter for bedre kvinnehelse. Løftene fokuserer på lik tilgang til helsetjenester uavhengig av kjønn.

Tranvåg speak at top meeting
Tranvåg snakket om kvinnehelse
Foto/ill.:
Marte Lund Saga

Hovedinnhold

Regjeringen inviterte eldreforskerne Bettina Husebø and Oscar Tranvåg til toppmøtet i trondheim om kvinnehelse 5. november.  Tilstede på toppmøtet var både statsminister Erna Solberg, Helseminster Bent Høie og Kultur- og likestillingsminister Trine Skei Grande. De hadde invitert norske toppforskere for å diskutere kvinnehelse. 

Saker på agendaen denne dagen inkluderte at kvinner levere lengre enn menn, men blir samtidig oftere rammet av sykdom. Regjeringens rapport pekte også på at kvinner får andre sykdommer enn menn, og at sykdommer ofte oppfører seg annerledes hos kvinner enn menn.

For senterleder ved Senter for alders- og sykejhemsmedisin, Bettina Husebø, var det viktig å understreke at det må fokuseres på at kvinner opplevere en større omsorgsbyrde når det kommer til å være uformell omsorgsgiver til egen familie enn menn. Dette er spesielt betydelig når et familiemedlem er rammet av demens. 

Møtedeltakerne var enige om at det trengs mer forskning på kvinnehelse, noe som er viktig for likestillingen både i Norge og internasjonalt.