Hjem
Senter for alders- og sykehjemsmedisin
Nyhet

En pioner innen palliativ omsorg

Dr Josephine Hockley gjestet Senter for alders- og sykehjemsmedisin.

Dr Jo Hockley
ENGASJERT: Dr Josephine Hockley ga tilhørerne innblikk i sin over 30 år lange karriere innen palliativ omsorg.
Foto/ill.:
Gunhild Agdesteen

Hovedinnhold

TIRSDAG 27. oktober fikk Senter for alders- og sykehjemsmedisin (SEFAS) besøk av Dr Josephine Hockley.

Britiske Hockley er kjent nasjonalt og internasjonalt som en pioner og forkjemper innen palliativ omsorg og omsorg ved livets slutt, og er utnevnt til offiser av det britiske imperiet for sitt arbeid.

30 år med palliativ omsorg

Dr Hockley studerte sykepleie ved St Bartholomew's Hospital i London tidlig på 1970-tallet, og i over 30 år har hun viet sin karriere til palliativ omsorg.

Hun har satt opp to sykehusbaserte palliative team i London og Edinburgh, og senere utviklet hun en palliativ omsorgstilnærming for sykehjem basert på resultater fra sin egen doktorgrad.

Hennes lange karriere innen palliativ omsorg og utviklingen av omsorgstilnærmingen The Gold Standards Framework var tema for foredraget.

Dr Hockley sine publikasjoner omhandler strategisk utvikling av sykehusbaserte palliative team og palliativ omsorg for eldre mennesker i omsorgsboliger.

I august 2014 vendte hun tilbake til Edinburgh og jobber for tiden i Department of Primary Palliative Care ved University of Edinburgh, der hun har etablert et undervisnings- og forskningsbasert sykehjem i samarbeid med helse og sosialfag. 

LES: Nyheter fra SEFAS

Tverrfaglig seminargruppe

Foredraget med Dr Hockely var en del av tverrfaglig seminargruppe.

I utgangspunktet er gruppen et tilbud til doktorgradskandidater og mastergradsstudenter som jobber med prosjekt innen alders- og sykehjemsmedisin, men alle med interesse for feltet er hjertelig velkommen til å delta.  

LES OGSÅ: Forskningsprosjekter ved SEFAS