Hjem

Senter for alders- og sykehjemsmedisin

Innhold

Kalfarveien 31

Senter for alders- og sykehjemsmedisin (SEFAS) er en del av Institutt for global helse og samfunnsmedisin ved Det medisinske fakultet, Universitetet i Bergen. Senteret ledes av professor Bettina Husebø.

SEFAS er etablert i samarbeid med GC Rieber Fondene, og har hovedfokus på forskning, undervisning og implementering - basert på nasjonalt og internasjonalt samarbeid.

SEFAS er del av Fagområde for eldremedisin, samfunnsfarmasi og tverrprofesjonell praksis (FEST).

Foto: Entra ASA

KONFERANSE | BRUSSEL
publikum diskuterer på demenskonferanse i Brussel.

Presenterte forskning på hjernesykdom i Brussel

Det medisinske fakultet arrangerte internasjonal konferanse om hjernesykdommer som Alzheimers og Parkinsons ved UiBs Busselkontor.

NYHET
Ipsit Vahia på SEFAS-besøk

Amerikansk topp-psykiater besøkte SEFAS

Medisinsk direktør ved McLean Hospital, Harvard Medical School besøkte nylig Bettina Husebø ved SEFAS for å diskutere SFI-samarbeid.

Forskning
To eldre mennesker som sitter og ser på en Ipad

Nytt forskningsprosjekt om personer med hukommelsesvansker/demens og deres pårørende

Vi søker eldre med hukommelsesvansker eller demens og pårørende til forskningsprosjektet LIVE @Home.Path. Studien dreier seg om tilrettelegging, trygghet og støtte i hjemmet, og fokuserer på «Hva er viktig for deg?». Målet er at pårørendes belastning reduseres.

FORSKNING | ELDREHELSE
Bestefar, Samuel og Bettina

Samuel og bestefar blir medforskere

Programleder Samuel Massie og bestefaren Arne Ulvolden fra TV2-serien "Samuel og bestefar" blir medforskere i forskningsprosjektet BetterAge, ledet av UiB-professor Bettina Husebø ved SEFAS.

Nyhet
Heather allore togheter with Bettina Husebø

Yale-samarbeid i ny SFI-søknad

Yale-professor Heather Allore besøkte nylig Senter for alders- og sykehjemsmedisin (SEFAS). Hun samarbeider med professor Bettina Husebø i utarbeidelsen av en ny SFI-søknad.

Logo