Hjem

Institutt for global helse og samfunnsmedisin

IGS employees outside Kalfarveien 31

Instituttet er vertskap for et av tre satsingområder ved UiB: Globale samfunnsutfordringer

Nyhet | Forskning

Sukkerbrus koblet til økt risiko for hjertefeil

Kvinner som drikker brus med sukker tidlig i svangerskapet har opptil 40 prosent større risiko for å få foster med hjertefeil, viser forskning utført av blant annet Nina Øyen ved Institutt for global helse og samfunnsmedisin.

Nyhet
Anders Bærheim hederspris 2019

Hederspris til Bærheim: – Dette er en ære

Professor emeritus Anders Bærheim beskrives som en bauta ved Det medisinske fakultet. Nå har han fått studentenes hederspris.

stillingsannonse
CIH staff

Professor/førsteamanuensis i medisin (global helse)

Ved Det medisinske fakultet, Senter for internasjonal helse, Institutt for global helse og samfunnsmedisin, er det ledig ei fast stilling som professor (100 %) i medisin (global helse). Dersom det ikkje melder seg kvalifiserte søkjarar med professorkompetanse, kan det verte tilsett førsteamanuensis.

midler
Global Challenges

Midler for samarbeidsprosjekter innen Globale samfunnsutfordringer 2019

Globale samfunnsutfordringer har avsatt midler til stimulering av faglig tverrfakultært samarbeid i 2019. Søknadsfrist 25. mars for vårsemesteret og 25. september for høstsemesteret.

Nyhet | Utdanning
Fysioterapi

Tok master i helse ved UiB for å få drømmejobben

Fysioterapeut Ingrid Loftås tok master i fysioterapivitenskap ved Det medisinske fakultet, for å være bli bedre i jobben sin, og å stå sterkere i kampen om de mest attraktive jobbene.