Hjem

Institutt for global helse og samfunnsmedisin

Hovedinnhold

Alrek

Om IGS

Institutt for global helse og samfunnsmedisin (IGS) driver forskning og utdanning på et bredt spekter av fagområder; fysioterapi, genetisk veiledning, epidemiologi, samfunnsmedisin, statistikk, sykepleie, samfunnsfarmasi, etikk og allmennmedisin.

 

Nyhet | Forskning
Ingeborg Forthun foran PC med PraksisNett

PraksisNett som forskningsverktøy

Noen typer studier ville ikke vært gjennomførbare uten PraksisNett, mener postdoktor Ingeborg Forthun.

Nyhet
glass med vann og medisiner i forgrunnen - i bakgrunnen, ute av fokus, en kvinne som ligger på en seng og sover eller hviler

Sykepleiere som jobber natt, bruker ikke mer sovemedisin enn folk flest

Tross søvnproblemer bruker ikke nattarbeidende sykepleiere mer sovemedisin enn andre. – Kan skyldes at sykepleiere er mer bevisst på de negative konsekvensene, foreslår Ingeborg Forthun.

Nyhet
hvite tabletter spredt utover et bord. Beholder i bakgrunnen av bildet

Beslutningsforum betaler meir for å behandle alvorlege tilstandar

I ein ny studie frå Universitetet i Bergen (UiB) er hemmelege legemiddelprisar nytta til å vise korleis sjukdommen sin alvorsgrad påverkar betalingsviljen for nye legemiddel i Noreg.

Nyhet
PhD researcher Shanshan Xu

Life-GAP-resultater presentert på den nordiske lungekonferansen i København

Årets nordiske lungekongress ble holdt i København 1.- 3. juni . PhD-forsker Shanshan Xu fra Senter for internasjonal helse kunne presentere spennende resultater fra sin forskning om langtidseksponering av luftforurensning og grønne områder i Nord-Europa.

Nyhet
Esperanza Diaz

Esperanza Diaz tildeles nordisk pris for allmennmedisinsk forskning

Sist uke ble den 22. nordiske kongressen for allmennmedisin avholdt i Stavanger. Der mottok Esperanza Diaz fra SAMLET og Pandemisenteret prestisjetung pris for sitt arbeid med innvandrerhelse.