Hjem

Institutt for global helse og samfunnsmedisin

Hovedinnhold

Nyhet
ung kvinne med rosa ermeløs topp og skjørt ser seg i speilet. Refleksjonen er tåkete, men kvinnene er i fokus. Hun holder hendene på hoften.

Bekymringer rundt egen vekt påvirker ungdoms helse

Et ønske om å gå ned i vekt, gjør at ungdom legger på seg, viser ny forskning ved UiB. – Viser at vi må tenke nytt om helsefremmende arbeid blant ungdom, sier Eivind Meland

Nyhet
Kirsti Nordstrand sit i gyngestol med laptop og arbeider

– Jeg gleder meg til å se studentene i øynene igjen

I over ett år har hverdagen for studenter, undervisere og administrativt ansatte ved Institutt for global helse og samfunnsmedisin vært helt annerledes. Les hva vi savner og hva vi gleder oss til.

Nyhet | Antibiotikaresistens
Antibiotikapiller

Ekspertutvalg ber om mer målrettet innsats rundt antibiotikabruk

I en ny og tverrfaglig rapport om antibiotikaresistens tas det til orde for en rekke tiltak som kan bidra til mer riktig bruk av antibiotika, blant annet i primærhelsetjenesten. Ett av forslagene er å utforme egne retningslinjer i kommunale øyeblikkelig hjelp døgnenheter (ØHD).

UiB idé
UiB idé logo

Har du ein god idé? Søk støtte!

UiB idé gir tilsette og studentar mogelegheit for å søkje støtte til gode innovasjonsidear, som må utviklast og testast før dei blir utvikla vidare.

TVEPS
TVEPS-gruppe bærekraft Øygarden

Samarbeid på tvers om bærekraftsmålene

Hva skal til for at Øygarden lokalmedisinske senter kan oppfylle FNs bærekraftsmål? Høsten 2020 fikk en tverrfaglig studentgruppe en litt annerledes TVEPS-praksis.