Hjem

Institutt for global helse og samfunnsmedisin

Hovedinnhold

Alrek

Om IGS

Institutt for global helse og samfunnsmedisin (IGS) driver forskning og utdanning på et bredt spekter av fagområder; fysioterapi, genetisk veiledning, epidemiologi, samfunnsmedisin, statistikk, sykepleie, samfunnsfarmasi, etikk og allmennmedisin.

 

Nyhet | Undervisning
PhD Students

Delta på tverrfaglig PhD-kurs ved Pandemisenteret!

I oktober tilbyr Pandemisenteret et tverrfaglig kurs for studenter om beredskap for helsemessige kriser. Kurset er primært rettet mot PhD-kandidater og masterstudenter og vil ta opp en rekke spennende problemstillinger i samarbeid med noen av de fremste fagpersonene ved UiB.

Nyhet | Utdanning
Gruppebilde av ansatte i Fagområde for allmennmedisin

Ny praksisveilederutdanning for fastleger

Tirsdag og onsdag forrige uken avholdt FRONESIS-prosjektet sammen med IGS et to dagers emnekurs for praksisveiledere på Flesland.

Nyhet
Bybilde av Katmandu i Nepal

Psykiske plager og eksponering for vold blant LHBTI-befolkningen i Nepal

Skeive i Nepal utsettes for psykiske plager som følge av utbredt vold og stigmatisering. En gruppe forskere fra UiB og Nepal skal undersøke om rådgivning fra en likeperson kan bedre den mentale helsen og redusere eksponering for vold hos denne gruppen.

Nyhet
Bilde av Sarah Bjerk, Jan Christian Vestre og Ane Johannessen

Ministerbesøk til TVEPS: – Brobygging mellom utdanning og helsetjenestene er viktig

Helse- og omsorgsministeren fikk lynkurs i TVEPS da han besøkte Alrek. Han oppmuntret til å fortsette det gode arbeidet for fremtidens helsetjenester.

Nyhet
Bilde av et auditorium med mange studenter.

Ny utdanningsstrategi for IGS

I 2024 har Institutt for global helse og samfunnsmedisin fått ny utdanningsstrategi. — Strategien gir føringer for hvor IGS ønsker å være i undervisning, veiledning og vurdering de neste fem årene, sier studieleder ved IGS, Øystein Ariansen Haaland.