Hjem

Institutt for global helse og samfunnsmedisin

Hovedinnhold

Alrek

Om IGS

Institutt for global helse og samfunnsmedisin (IGS) driver forskning og utdanning på et bredt spekter av fagområder; fysioterapi, genetisk veiledning, epidemiologi, samfunnsmedisin, statistikk, sykepleie, samfunnsfarmasi, etikk og allmennmedisin.

 

Nyhet
Studentkonferanse - Francisca Gaifem, Hollie Reynolds og Berit Angelskår

Alrek studentkonferanse 2022

Årets studentkonferanse i Alrek helseklynge ble avviklet 8. juni i år. Det ble en ypperlig anledning for studentene å presentere masteroppgaven sin for publikum.

Nyhet
Bilde fra møte om kommunehelsetjenesten i beredskapstider på Alrek helseklynge

Diskuterte kommunenes rolle i beredskapstider

Semesterets siste arrangement i regi av Pandemisenteret ble en fruktbar diskusjon der blant andre den tidligere legevaktsjefen i Bergen kom med sine innspill basert på kommunens erfaringer gjennom koronapandemien.

Nyhet
Bjørn Abusdal og Pedro Torres holder opp kopier av lepraprotokollene

Bjørn og Pedro har laget kopier av verdens eldste pasientregister

Lepraregisteret i Bergen står på UNESCO verdensarvliste side om side med historiske verk som Anne Franks dagbok og Magna Carta. Nå er det laget replikaer av protokollene som har fått en egen plass i Armauer Hansens Minnerom.

Nyhet
Seminar på Midgard

LIVE-studien feires med seminar

Den Norges forskingsråd-finansierte LIVE@Home.Path-studien feiret sin avslutning 10. juni. SEFAS markerte anledningen med et dagsseminar på Alrek.

Nyhet
Tre representanter for Sørlandet sykehus og samarbeidende kommuner og universitet

Besøk fra Sørlandet sykehus

Tirsdag 31. mai fikk IGS og Det medisinske fakultet besøk av Sørlandet sykehus og representanter for Universitetet i Agder, Universitetet i Oslo Campus Sør samt flere samarbeidende kommuner i Agder.