Hjem

Fagområde for etikk og helseøkonomi

Hovedinnhold

Overlege Danielssens Hus

Fagområdet for etikk og helseøkonomi (ETØK) ved
Institutt for global helse og samfunnsmedisin (IGS) jobber med etiske og økonomiske problemstillinger knyttet til helse og helseprioriteringer.

Leder for fagområdet:  Oddvar Kaarbøe.

Fagområdet har to forskningsgrupper:

Bergen Centre for Ethics and Priority Setting (BCEPS)
- Helseøkonomi, ledelse og translasjonell etikkforskning (HELTER)

Sentrale forskningsemner omfatter:

- helseprioriteringer
- etikk og beslutninger
- translasjonsetikk
- lokale implikasjoner av global og nasjonal helsepolitikk
- finansiell risiko ved helsetjenester
- standard og fordelingssensitive helseøkonomiske evalueringer

Fagområdet har ansvar for undervisning i forbindelse med følgende studier:

- Medisin
- Master i helse og samfunn
- Master i biomedisin
- Master i global helse
- PhD kurs
- Elektive kurs

 

MØTESERIE PÅ LITTERATURHUSET
Simon Øverland

Korleis riggar vi oss for framtida?

Forskarar kjem til Bergen for å løyse dei store samfunnsutfordringane. Simon Øverland har invitert nokre av dei til å fortelje om framtidas løysingar.

Nyhet | Utdanning
DigiflexHelse - oppstart høsten 2022

DigiFlexHelse - nytt videreutdanningstilbud for arbeidstakere i helsesektoren

- Et digitalt kurs om digitalisering, sier prosjektleder Tine Nordgreen.

Nyhet
malariamygg på hud. Gul og rød bakgrunn

Malariaforskning fra UiB endrer WHOs retningslinjer

Mange barn dør av malaria etter utskriving fra sykehuset. UiB-forskning viser at mange av dødsfallene kan forebygges på en enkel måte. Nå har forskningen endret WHOs retningslinjer.

Nyhet
ISPH

Konferanse i verdensklasse

ISPH-konferansen nærmer seg med stormskritt. BCEPS er arrangør og årets konferanse kommer i et helt nytt format. Hold av datoene 28. - 30. april!

Nyhet
Nøtter, bønner og linser

Lev ti år lenger ved å spise optimalt

Lars T. Fadnes ved Institutt for global helse er initiativtaker bak en ny kalkulator som anslår hvor mange ekstra leveår man kan få ved kostholdsendringer.