Hjem
Pandemic Centre

Pandemisenteret

Pandemisenteret skal via forskning, undervisning og formidling gi innovativ kunnskap som gjør samfunnet i stand til å takle pandemier best mulig.

Foredrag
Banner Pandemifrokost
mai 30

Pandemifrokost #5

Pandemisenteret inviterer til vårens siste Pandemifrokost i Alrek helseklynge. Kom og hør spennende innlegg om undervisningsteknologi og pandemierfaringer i møte med Norges respons på den ukrainske flyktningkrisen.

Nyhet
Pandemisenteret årsrapport 2023

Les Pandemisenterets årsrapport for 2023

2023 ble nok et spennende og innholdsrikt år for Pandemisenteret. Nå kan du lese årsrapporten med en oppsummering av vår varierte aktivitet gjennom fjoråret.

Nyhet | Kronikk
kuer på marken i USA

«Heilt Texas»

Er vi ordentlig uheldige, blir ei ku i Texas opphavet til en ny pandemi. Det er all grunn til å følge med på det skjer i USA.

Nyhet | Forskning
illustrasjonsbilde av unge folk som holder avstand under koronapandemien

Bruk av ordet "dugnad" i krisetider kan gi økte helseulikheter

Under koronapandemien brukte norske helsemyndigheter begrepet "nasjonal dugnad" for å oppfordre til kollektive smitteverntiltak. Ny forskning viser at bruk av slike kulturelt spesifikke begrep kan være problematisk for innvandrergrupper.

Nyhet
Formidling og arrangementer illustrasjon

Pandemisenteret skal lede arbeidsgruppe på migrasjon og pandemi

Pandemisenteret skal fremover lede en nyopprettet arbeidsgruppe på migrasjon og pandemi på oppdrag fra den europeiske folkehelseorganisasjonen EUPHA.