Hjem
Sosiologisk institutt
Utveksling

Utveksling for sosiologistudenter

Ønsker du å ta deler av graden din i utlandet? Her finner du informasjon for deg som ønsker å studere ett eller to semestre i utlandet.

tre bilder fra utvekslingsambassadører
Foto/ill.:
Nora Strütt, Nora Nordvik, Nora Elvestad Reinsnes

Hovedinnhold

Benytt deg av muligheten og reis på utveksling i graden din. Et opphold i utlandet gir deg verdifull faglig og personlig erfaring, i tillegg til muligheten for å lære et nytt språk og kultur. Og så er det utrolig gøy!

Som bachelorstudent har du to semestre med frie studiepoeng som du kan bruke til å studere hva du vil og hvor du vil - stort sett. Vi anbefaler å dra på utveksling i fjerde og/eller femte semester.

Det er lurt å planlegge utveksling i god tid, og du vil finne mye informasjon på denne siden, samt lenker til andre nyttige sider. For å dra på utveksling på vårsemesteret må du søke innen fristen 1. september, og for å reise ut på høstsemesteret må du søke innen 1. februar. Det vil bli holdt informasjonsmøte i forkant av hver frist. 

Hvem kan reise ut?

UiB har utvekslingsavtaler anerkjente universitet over hele verden. Som UiB-student kan du reise ut på en av avtalene som ligger under ditt institutt eller fakultet, eller du kan reise på en av UiB sine sentrale avtaler. Alle utvekslingsavtaler ved UiB finner du på denne siden, og her kan du filtrere på land/region og fakultet. Instituttavtalene vil vises under ditt fakultet. 

Følgende minimumskrav gjelder for deg som vil søke om utveksling:

  • Du må gå på et bachelor- eller masterstudium ved UiB når du søker
  • Opptaket på studiet må vere gyldig i hele utvekslingsperioden
  • Du må ha bestått eksamener tilsvarande 60 studiepoeng før utreise
  • Studiet må vere faglig forhåndsgodkjent som en del av utdanningsplanen din ved UiB før du reiser ut
  • Du må være semesterregistrert ved UiB og betale semesteravgift også i utvekslingsperioden

NB: Studenter på årsstudium, etter- og videreutdanning eller med poststudierett kan ikke reise på utveksling.

 

Mer informasjon om utveksling