Hjem

UiB Ambassadør

Hovedinnhold

fine naturbilder fra utveksling

Studenter ved Det samfunnsvitenskapelige fakultet har en unik mulighet til å gjøre noe ekstra ut av utenlandsoppholdet. Å dra på utveksling er en fantastisk mulighet til å utvikle din interkulturelle forståelse og akademiske kompetanse. Gjennom ambassadørprogrammet deler du din erfaring underveis i oppholdet og etterpå i møte med andre studenter.

Hva gjør en ambassadør og hvordan blir du det? 

Som ambassadør skal du skrive et reisebrev og ha instagram take-over i en uke. Alle SV-studenter som skal på utveksling mottar en e-post om ambassadørprogrammet med lenke til påmelding. I semesteret før utreise arrangeres det samlinger for alle som skal være ambassadører i utlandet. Mer informasjon om oppgaver og diplomet du mottar for din innsats finner du i fanen "Ambassadørprogrammet". 

 

Reisebrev fra Friedrichshafen
Karneval

Politikk, kultur og uforglemmelige opplevelser i Sør-Tyskland

Jeg har de siste 6 mnd. tilbrakt tiden min i Friedrichshafen, Tyskland ved Zeppelin Universitet. Her har jeg kunnet bre ut mine interesser innenfor politikk og forvaltning studiet hjemmefra, men også fått oppleve nye kulturer, møtt mange fantastiske mennesker og vært aktiv på reisefot i Europa.

Reisebrev fra Georgia
Bygning og gate i Tblisi

Et semester for historiebøkene i Georgia

Da jeg landet på flyplassen i Tbilisi i slutten av februar så jeg frem til et semester med mye god mat og flott natur. Denne våren har Georgia vært i unntakstilstand der posisjonen mellom Europa og Russland står i fokus. Selv om det har vært et semester i unntakstilstand har jeg fått sett det beste...

Reisebrev fra Aix-en-Provence
to utsiktsbilder

Sciences Po Aix-en-Provence

Høsten 2021 var jeg på utveksling ved Sciences Po i Aix-en-provence helt sør i Frankrike. På grunn av corona situasjonen var jeg svært usikker på hvor jeg ønsket å reise og booket derfor time hos studieveileder.

Reisebrev fra Grenoble
Utsiktsbilde med student

Pittoreske Grenoble

Jeg skriver fra det pittoreske Grenoble i Frankrike, hvor jeg har hatt gleden av å være utvekslingsstudent ved Sciences Po. La meg fortelle dere om mine opplevelser her og hvordan det har vært å være en del av denne spennende utdanningsinstitusjonen.

Reisebrev fra St. Andrews
naturbilder

En reise gjennom det skotske høylandet

Jeg heter Aksel og er på utveksling i St Andrews. Dette er en liten universitetsby langs østkysten til Skottland kjent for å være hjemmet til over 10 000 studenter og verdens eldste golfbane! I oktober fikk jeg besøk av min gode venn og turkamerat, Anders, og jeg vil gjerne fortelle om vår reise...