Hjem
Universitetshagene
BERGEN BOTANISKE HAGE

Lønningen lystgård

Lønningen lystgård finner du rett ved parkeringen sør i Bergen botaniske hage. I Lystgården finner du åpne publikums toalett 08:00-20:00 alle dager.

Lønningen lystgård
Foto/ill.:
Thor Brødreskift

Hovedinnhold

Lønningen lystgård ligger fint plassert i Botanisk hage, med utsikt ut over Mildevågen, og med et fint hageanlegg rundt, og Labyrinten i umiddelbar nærhet.

Lystgården ser ut som den alltid har ligget her, men den kommer altså fra Lønningen ved Flesland. Ved en grundig demontering og restaurering, ble Lystgården flyttet til den plasseringen den har nå. Huset sto ferdig i 2018, og mer om denne prosessen og selve bygget kan du lese om på Eiendomsavdelingen sine sider om Lystgården (se boks under).

I Lystgården kan du ved ulike anledninger komme på omvisninger, kurs, foredrag eller arrangementer (se Facebook, programmet vårt eller oppslag i hagen) i undervisningsetasjen. Det er åpne publikumstoalett i underetasjen hver dag fra 08.00-20.00.

Stuene i 1. etasje er forbeholdt ansatte ved UiB, og kan bookes til middager, seminarer o.l. Se mer informasjon i boksen under.

Andre etasje fungerer som kontor og møtelokaler for de ansatte i Botanisk hage, samt som frølager for hagens mange frø.