Universitetshagene
BERGEN BOTANISKE HAGE

Hvilket juletre skal jeg velge?

I Bergen botaniske hage kan du i desember se elleve ulike treslag som er mer eller mindre vanlige å bruke som juletrær.

Hovedinnhold

Fra gammelt av var det i Hordaland julefuru (som da må bores ekstra greiner i for å få det jevnt) som ble brukt som juletre. Langs kysten kunne en også lage seg tre av einergreiner og kosteskaft. Før siste verdenskrig og langt fram mot 1990-tallet var det furu som gjalt for mange. Først med juletretogene fra Hallingdal kom for alvor grana til Bergen. I Sogn er det forresten eineren som er det tradisjonelle juletreet. Her har det skjedd mye forandringer også de seineste årene. Treet har endret fasong ganske kraftig, nå skal det være formklipt og tett eller helst av edelgran (slekten Abies), som ikke drysser barnåler.

Velkommen til Botanisk hage i desember!