Hjem
Universitetshagene
Aktiviteter i hagene

Stolpejakten på Milde

I morgen braker det løs med stolpejakten i Arboretet og Botanisk hage. Vi håper det blir jaktet på informasjon og ikke kun på stolper. For oss er dette en ny måte å formidle på, og vi er spente på hvordan den vil fungere.

stolpejakten 2021
Birte Nordeide i IL Gneist setter ut en av stolpene i Arboretet.
Foto/ill.:
Bjørn Moe

Main content

I år er vi med i Stolpejakten. Dette er et nasjonalt prosjekt som har til formål å inspirere til fysisk aktivitet og til å formidle om det som måtte finnes av kultur- og naturverdier i et område. Nettopp det siste har vært viktig for at vi skulle si ja til å delta. Våre plantesamlinger er en stor kunnskapsbank som vi ønsker å formidle til publikum. Derfor har vi tekster og bilder som sier noe om stedet der stolpen står. Det være seg et bestemt tre, en spesiell plantesamling eller mer generelt om hagen. Vi håper stolpejegerne får med seg dette slik at stolpejakten også blir en jakt på informasjon.

Vi har 15 stolper fordelt på 12 i Arboretet og 3 i Botanisk hage. De er plassert slik at de egner seg til å registrere på en rundtur som inkluderer begge hagene. Våre stolper er jevnt fordelt i den letteste kategorien, grønn (kan registreres med rullestol) og blå (registreres under en lett tur i terrenget).

Last ned appen "Stolpejakten", og så er det bare å sette i gang. Det er også mulig å registrere stolpene "manuelt" uten mobiltelefon og ved å benytte kart på papir. 

Arboretet og Botanisk hage tilhører området Bergen sør, og vi har satt ut stolpene i samarbeid med Kalandseid IL og IL Gneist. Det starter opp lørdag 27. mars, og stolpene vil være tilgjengelig til ut 2021.          

I den vedlagte lenken kan du lære mer om hvordan Stolpejakten fungerer.