Hjem
Universitetshagene
Aktiv i hagene

Årets stolpejakt er klar

Nå er årets stolpejakt godt i gang. Vi håper det blir jaktet på informasjon og ikke kun på stolper.

stolpejegerne Elisabeth og Linn på tur i Arboretet
Foto/ill.:
Bjørn Moe

Hovedinnhold

Årets stolpejakt er i gang. Arboretet og Bergen botaniske hage har vært med og plassert ut stolper i våre områder dette året også. Vi har lagt ut informasjon og bilde fra stedene der stolpene er plassert. Dermed blir stolpejakten en fin måte å lære mer om deler av samlingene våre som kanskje ikke er like kjent for alle.

Vi har 21 stolper fordelt i samlingene våre. De er plassert slik at de egner seg til å registrere på en rundtur som inkluderer begge hagene. Våre stolper er jevnt fordelt i den letteste kategorien, grønn (kan registreres med rullestol) og blå (registreres under en lett tur i terrenget).

Last ned appen "Stolpejakten", og så er det bare å sette i gang. Det er også mulig å registrere stolpene "manuelt" uten mobiltelefon og ved å benytte kart på papir. 

Arboretet og Botanisk hage tilhører området Bergen sør, og vi har satt ut stolpene i samarbeid med Kalandseid IL og IL Gneist.

Nytt av året er at VilVite har laget sine egne oppgaver på enkelte av stolpene våre. Se etter plakater med info fra dem om hvordan du kommer inn på deres oppgaver. 

Enkelte skoleklasser kommer også til å bruke stolpene i sin uteskole. Da må elevene gå fra stolpe til stolpe for å løse oppgaver i det faget de holder på med.