Hjem
Universitetshagene
Ytrebygda

Arboretets venner fikk årets kulturpris for Ytrebygda

I strålende solskinn lørdag 3. juni ble ildsjelene i Arboretets Venner hedret med kulturprisen for Ytrebygda.

Arboretets venner får kulturpris
Foto/ill.:
Berit Gehrke

Hovedinnhold

Arboretets venner ble stiftet i 1986, og er en støtteforening for Arboretet og Bergen botaniske hage på Milde. Foreningen bidrar til Bergens botaniske perle med et betydelig arbeid, som planting, luking, skogsarbeid og innsamling og rensing av frø. Foreningen holder også arrangementer i Fana og Ytrebygda, og støtter Arboretet økonomisk via medlemskontingenter og salg av lokalprodusert ved.

Prisen ble delt ut av byrådet for kultur, frivillighet og inkludering, Eduardo H. Andersen. I talen trakk han frem foreningenes bidrag innen kultur, frivillighet og miljø.

– Kulturprisjuryen mener at årets vinner er med på å utvide kulturbegrepet, og sette søkelyset på miljø, bærekraft, kunnskap og trivsel. Deres innsats er til uvurderlig glede for de som bor i nærområdet, men kommer også resten av befolkningen i distriktet til gode. Og vi kan kanskje skamløst si, også Bergen, Vestlandet og hele Norge.

Juryen ønsket også å trekke frem foreningens formann, Fredrik Sørvig.

– Sørvig er en ildsjel for lokalhistorie og kultur, og en høyt verdsatt mann i distriktet. Juryen mener at en pris til Arboretets venner også er en pris til Fredrik og hans innsats, sa byråd Andersen.

Vi gratulerer!

Vinnere av kulturpriser i bydelene i Bergen kommune får 20.000 kroner og diplom.