Hjem
Universitetshagene
News

Tid for roser

Nå er det duft av sommer og summende humler i Rosariet. Roseinteresserte må kjenne sin besøkelsestid!

Den store klatrerosen ved rosebøylen til de moderne rosene.
Den store klatrerosen ved rosebøylen til de moderne rosene.
Foto/ill.:
Bjørn Moe

Hovedinnhold

Årets roseblomstring er finere enn på mange år. De kalde vintrene vi hadde for 2 - 3 år siden gikk hardt ut over rosene, og mange sorter måtte gi tapt. Men vi har arbeidet målrettet for å bygge opp samlingen på nytt og dessuten tilført ny jord, grøftet og laget bedre drenering. Det har gitt resultater.

Blomstringene i Rosariet startet tidlig slik de fleste andre plantene gjorde denne våren. Først ute var som vanlig villrosene (Rosa sericea) allerede i slutten av april, og det er rekordtidlig.  

Men det er i juli Rosariet står i full flor, og akkurat nå er blomstringen spesielt fin med mye spennende å se både i Den historiske bakken og i blant De morderne rosene. Den lange perioden med stabilt finvær denne forsommeren har vært gunstig. 

Klatrerosen 'Francis E. Lester' blomstrer for første gang i år i følge rosegartner Daniel Ducrocq. Dessuten har vi en (nesten) blå rose 'Rhapsody in Blue' som er en moderne rose som vi viser nederst i samlingen. Den skiller seg klart ut blant det store mangfoldet av roser i mer tradisjonelle farger.