Hjem
Universitetshagene
Nyhet

Juleutstillingen 2015

Ta en pause i en hektisk førjulstid og besøk utstillingen i Arboretet. Alle juleplantene, duftene og musikken gir en totalopplevelse som gjør at du kommer i julestemning. Tar du turen i helgen får du servert gløgg, helt gratis.

Kortrappen med den store flotte tipien.
Kortrappen med den store flotte tipien, bygget av hemlokk.
Foto/ill.:
Bjørn Moe

Hovedinnhold

Utstillingen "Julens botanikk" vises for tredje gang, og den er dermed blitt en tradisjon. Vi setter søkelyset på de klassiske plantene vi forbinder med julen, og viser fram krydderne, frukter og nøtter, blomstene og vintergrønne planter som brukes til pyntegrønt. Nytt av året er en utstilling med chili der vi har hengt opp fargerike frukter på greinene i et tre. Over 20 ulike sorter chili er blitt dyrket i Botanisk hage i år, og med de flotte fargene og fasongene kunne vi ikke la være å ta dem med i utstillingen, selv om ikke dette er planter vi forbinder med jul.

Ute i hagen står det en store tipi som er utformet som et juletre. Den er i sin helhet bygget av hemlokk, både tømmer til reisverket og kledning med det flotte baret. Hemlokk er virkelig en plante som egner seg til å dekorere med, fordi baret er mykt og bøyelig og ytterst på greinene sitter det mange fine kongler. Til å lyssette tipien er det gått med hele 90 m med kabel. Inngangen er på baksiden, og dette er en sjelden anledning til å oppleve "innsiden" av et juletre.

På innsiden av tipien er det en utstilling av kongler, og løfter du blikket blir du bevisst på at du står under en misteltein. Ellers i hagen er det diverse planter som kan brukes til å dekorere med, som lyng, lav og mose. Her viser vi også ulike sorter av juletrær, men på hedersplassen står det en stor flott kristtorn.