Hjem
Studenter i auditorium

Utdanning

Hva er de viktigste valgene du tar her i verden?

Velger du UiB, får du et inkluderende studentmiljø, dyktige undervisere og en utdanning som forbereder deg på fremtidens arbeidsliv.

Lykke til med valget!

UiB-student
Justine, Arman og Fredrik

Slik er det å være UiB-student

Klar for å ta det riktige valget? Bli med Arman, Justine og Fredrik til Norges beste universitet, Universitetet i Bergen!

Velg UiB
Studenter i Bergen som hygger seg med is i solskinnet.

10 gode grunner for å velge UiB

UiB gir deg et fantastisk studentmiljø, dyktige undervisere og en utdanning som utfordrer deg og gir deg spennende jobbmuligheter.

Studere ved UiB
Justine Eskild

Valgte studier med passion for planeten

Det eneste Justine visste da hun valgte studium, var at hun ville bidra i kampen for klima og miljø. Nå stortrives hun i en studiehverdag der mye læring foregår tett på forskermiljøene.

Bli student
Bergen by oversiktsbilde

Slik søker du

Søk opptak til grunnstudier, masterstudier, PPU, norskkurs, etter- og videreutdanning og emner.

Ta kontakt med oss
Studenter i lilla t-skjorter smiler til kamera

Spørsmål om studier ved UiB

Lurer du på hva du bør velge, eller hvordan det er å studere hos oss? Finn ut hvordan du kommer i kontakt med oss.

Jobb etter studier ved UiB

Med økt digitalisering vil det bli færre jobber. Arbeidstakerne det fortsatt vil være plass til i arbeidslivet er de med høy kompetanse - og evne til å gjennomgå endringer. Med en universitetsgrad blir du ekspert på å tilegne deg ny kunnskap. Du blir også trent i å bruke kunnskapen på nye områder. 

Med andre ord: med en utdanning fra Universitetet i Bergen vil du være godt rustet til å takle omstillingene i arbeidsmarkedet. 

En unik grad

En utdanning fra Universitetet i Bergen gir deg en unik grad. Ofte kan du selv velge flere av emnene (fagene) du tar i løpet av studiene. Du kan sette sammen en grad etter dine interesser, og sørge for at du spisser kunnskapen din inn mot de jobbene du ønsker å søke. 

Alle som studerer på UiB har dessuten mulighet til å reise på utveksling. Vi har 1200 avtaler med andre universiteter i hele verden, noe som gjør at du vil kunne finne et universitet som tilbyr akkurat de emnene du ønsker å ta. I tillegg gir utveksling språk- og kulturkompetanse, som også er med på å skille deg positivt ut i arbeidsmarkedet. 

UiB arbeider aktivt med å få mer praksis inn i studiene, og har allerede flere utdanningsløp og emner som tilbyr relevant praksiserfaring.