Hjem

Institutt for sosialantropologi

Nyhetsarkiv for Institutt for sosialantropologi

SV-fakultetet opplever rekordstor søkning til studieprogrammer på bachelornivå med 11 prosent i forhold til fjoråret. Søkertallene til masterprogrammene på fakultetet øker med hele 14 prosent.
Les Energethics-prosjektet sin ferskeste feltrapport. Ingrid Müftüoglu har besøkt Statkraft sitt hovedkontor i Oslo hvor hun undersøkte hvordan samfunnsansvar artikuleres og praktiseres.
Olje gjennomsyrer de fleste aspekter ved livene våre, men til hvilken pris? Studentene i kurset The Anthropology of Oil dro til Mongstad med kritisk blikk.
Det er mange grunner til hvorfor du bør studere sosialantropologi ved Universitetet i Bergen. Her er de syv beste.
De 23 deltakerne i videreutdanningskurset i sosialantropologi kommer fra ulike sektorer i arbeidslivet, men har én fellesnevner: et ønske om å bli tryggere på kommunikasjon på tvers av ulik kulturbakgrunn. - Dette er utrolig inspirerende! sier Janne Tjåland, som er lærer for minoritetsungdom.
Linea studerer arabisk ved The American University in Cairo og griper alle muligheter for som oppholdet i Egypt har å by på. Hennes råd til andre antropologistudenter som vurderer utveksling: ta ja-hatten på.
Energethics forsker Ingrid Müftüoglu deltok på 'Nordiske utfordringer' konferansen i Helsinki 7-9 Mars 2018, hvor hun presenterte prosjektet og en tekst om rapporteringspraksiser i Norske energisleskaper.
Henriette var lei en rutinepreget studiehverdag i Bergen. Hun trengte å utfordre seg selv og ville prøve noe nytt, og en venninne anbefalte UC Berkeley i USA. Nå er Henriettes luksusproblem at hun må prioritere alt hun vil oppleve før hjemreisedatoen kommer. Les hennes reisebrev her.
Sosialantropologen Edvard Hviding er en av tre UiB-forskere som er blitt tildelt millionbeløp gjennom Forskningsrådets prestisjefulle Toppforsk-program for sitt prosjekt Mare Nullius.
Ingrid hadde forventet et større kultursjokk da hun reiste til India som utvekslingsstudent. Starten skulle derimot vise seg å bli mer spennende enn den var vanskelig. Hun trivdes så godt at hun utvidet oppholdet - og tilbragte et helt år ved The University of Hyderabad.
Gunnar var en av instituttets første studenter. 8. februar fyller han 80 år og kan se tilbake på et langt liv som institusjonsbygger og sentral bidragsyter i fagmiljøet, både i inn- og utland.
Lørdag 20. januar gikk kvinner og menn over hele verden i gatene under hovedtemaene #MeToo og kvinners rettssikkerhet. I Bergen rettet antropolog Synnøve Bendixsen søkelyset mot en ofte oversett gruppe: kvinner i Norge uten lovlig opphold. Les hennes appell her.
- Det å oppholde seg i et annet land og en ny kultur over lenger tid, er mye mer lærerikt enn jeg kunne forestilt meg, skriver Eline fra under palmene på Fiji. - Litt klisjé kanskje, men oppholdet her har gjort at jeg har vokst som person.
Det gode omdømet til antropologimiljøet i Danmark sin hovudstad fekk Fartein til å droppe ideen om at ein må reise til andre sida av verda for at utveksling skal vere noko vits. - København har vist seg å vere ein fantastisk by med mange ulike kulturinntrykk, skriv han.
Professor emeritus Jan Petter Blom fyller 90 år 20. november 2017.
I oktober deltok Energethics forskere på symposiumet 'Why the World Needs Anthropologists: Powering the Planet' ved Durham University i England. Vi holdt en stand der vi presenterte prosjektet og vi organiserte en workshop for konferansedeltakere kalt "Accounting for Energy".
Ingfrid fikk stort utbytte av å studere andre retninger i antropologifaget på skolebenken i Australia. Men det som fascinerte henne aller mest var alle de små, kulturelle forskjellene som oppstod i hverdagen. - Som da jeg skulle lage meg toast, tok ketsjup mellom osteskivene og folk trodde jeg var sprø, skriver hun. Les Ingfrids reisebrev om halvåret ved JCU.
26. oktober 2017 disputerte stipendiat Mads Solberg ved Institutt for sosialantropologi.

Sider