Hjem

Digital kultur

Studer digital kultur i Bergen


Kontakt

Fagkoordinator: Rolf.Beev@lle.uib.no
Studieveileder: studieveileder@lle.uib.no

Digital kultur er studiet av sosiale, kulturelle, etiske og estetiske aspekter ved informasjons- og kommunikasjonsteknologi, med hovedfokus på digital kunst og kultur og på samspillet mellom kultur og teknologi.

Digital kultur

Hos oss lærer du å forstå og reflektere kritisk omkring teknologiens historie og kultur, du får praktisk erfaring med å lage websider og andre kreative webprosjekt og du lærer om estetiske uttrykk i digitale medier, som elektronisk litteratur, digital kunst og dataspill.

Hos oss forsker bachelor-, master- og ph.d.-studenter bl.a. på hvordan norske forfattere tenker rundt ebøker, på hvordan folk flest forstår personvern, på bruk av dataspill i skolen, på kinetisk poesi, på digitale metoder i humaniora, på twitterpolitikk, på brukergrensesnitt i apper for nettdating, på overvåkning, visuell selvrepresentasjon på nettet og på haptiske grensesnitt som ikke bruker skjerm og tastatur. De fleste skriver teoretiske og analytiske oppgaver, men noen studenter utvikler websider eller programvare eller lager kreative prosjekter til bachelor- eller masteroppgaven.

Fulbright Scholar

Mia Zamora er Fulbright ved digital kultur i 2017/18

– Jeg ville at utvekslingen skulle gi noe til hele familien, ikke bare til meg, forteller Zamora, som har tatt med mann og to barn på 10 og 12 fra New Jersey til Bergen for å undervise et år på UiB.

ERC Consolidator Grant

€2 millioner for å studere de kulturelle effektene av algoritmiske bilder

Professor Jill Walker Rettberg har fått ERC-midler til estetisk og humanistisk forskning på hverdagslig maskinsyn. Prosjektet starter opp i august 2018 og løper i fem år.

Disputas

Álvaro Seiça disputerer

Álvaro Seiça disputerer fredag 2. februar 2018 for ph.d.-graden ved Universitetet i Bergen med avhandlingen “setInterval(): Time-Based Readings of Kinetic Poetry”.

Prisvinner

Pris til Scott Rettbergs Hearts and Minds

Prisen for den beste elektroniske litteraturen i 2016 gikk til Scott Rettberg og samarbeidspartneres VR-fortelling om tortur.

researcher to watch

Rewarded for her Snapchat Research Stories

Professor Jill Walker Rettberg studies how humans use technology and what it means to us as a culture.

Reise på utveksling med NORDPLUS

NORDPLUS-nettverket i digital kultur gir deg muligheten for å få støtte til å studere praktiske og teoretiske emner i digital kultur i Sverige eller Danmark og teoretiske emner på masternivå i Finland. Vi har også ERASMUS-avtaler med forskjellige europeiske universiteter, eller du kan lage ditt eget utvekslingsopplegg selv.

For mer informasjon om hvordan reise på utveksling, kontakt studieveileder for digital kultur, studieveileder@lle.uib.no.