Hjem

Digital kultur

Studer digital kultur i Bergen


Kontakt

Fagkoordinator: Rolf.Beev@lle.uib.no
Studieveileder: studieveileder@lle.uib.no

Digital kultur er studiet av sosiale, kulturelle, etiske og estetiske aspekter ved informasjons- og kommunikasjonsteknologi, med hovedfokus på digital kunst og kultur og på samspillet mellom kultur og teknologi.

Digital kultur

Hos oss lærer du å forstå og reflektere kritisk omkring teknologiens historie og kultur, du får praktisk erfaring med å lage websider og andre kreative webprosjekt og du lærer om estetiske uttrykk i digitale medier, som elektronisk litteratur, digital kunst og dataspill.

Hos oss forsker bachelor-, master- og ph.d.-studenter bl.a. på hvordan norske forfattere tenker rundt ebøker, på hvordan folk flest forstår personvern, på bruk av dataspill i skolen, på kinetisk poesi, på digitale metoder i humaniora, på twitterpolitikk, på brukergrensesnitt i apper for nettdating, på overvåkning, visuell selvrepresentasjon på nettet og på haptiske grensesnitt som ikke bruker skjerm og tastatur. De fleste skriver teoretiske og analytiske oppgaver, men noen studenter utvikler websider eller programvare eller lager kreative prosjekter til bachelor- eller masteroppgaven.

researcher to watch

Rewarded for her Snapchat Research Stories

Professor Jill Walker Rettberg studies how humans use technology and what it means to us as a culture.

Prisvinner

Pris til Scott Rettbergs Hearts and Minds

Prisen for den beste elektroniske litteraturen i 2016 gikk til Scott Rettberg og samarbeidspartneres VR-fortelling om tortur.

ERC Advanced Grant

2 millioner euro til spillforsker

Espen Aarseth, en av grunnleggerne av fagmiljøet digital kultur ved UiB, skal de fem neste årene utvikle redskaper for å analysere dataspill og deres innvirkning på mennesker.

Internasjonalisering

Internasjonale forelesere på digital kultur

Hvert år kommer en amerikansk foreleser til digital kultur for å undervise våre studenter i et år. Nå sier vi adjø til Kathi Inman Berens, men hilser snart Radhika Gajjala velkommen.

Reise på utveksling med NORDPLUS

NORDPLUS-nettverket i digital kultur gir deg muligheten for å få støtte til å studere praktiske og teoretiske emner i digital kultur i Sverige eller Danmark og teoretiske emner på masternivå i Finland. Vi har også ERASMUS-avtaler med forskjellige europeiske universiteter, eller du kan lage ditt eget utvekslingsopplegg selv.

For mer informasjon om hvordan reise på utveksling, kontakt studieveileder for digital kultur, studieveileder@lle.uib.no.