Gå til innhold
English A A A
forsidebilde

 • Velkommen til Universitetet i Bergen

  Et internasjonalt forskningsuniversitet

  Universitetet i Bergen er et internasjonalt forskningsuniversitet dedikert til forskning, vitenskap og høyere utdanning. Ut fra sin akademiske historie og tradisjoner, retter Universitetet i Bergen blikket fremover, med fokus på grunnleggende forskning, PhD-utdanning, forskningsbasert undervisning og utvikling av akademiske disipliner.

 • FORSKNINGSSAMARBEID
  Etter hvert som EU er utvidet nord- og østover er den opprinnelige enhetsideologien blitt svekket. Med stadig flere medlemsland er det blitt vanskeligere å bli enige om store reformer.

  EU-forskning stadig viktigere for UiB

  UiBs forskere har de siste 30 årene i økende grad orientert seg mot forskere i EU-området for sampublisering i vitenskapelige tidsskrifter.

 • Studiekvalitet
  ingressbilde

  Deler Ugleprisen

  Antikkens filosofi og Global Helse er to ulike fag, men begge verdset nærleik til det ein skal studera. UiB sin pris for utdanningskvalitet for 2012 er delt mellom dei to emna.

 • FORSKNINGSSAMARBEID
  ingressbilde

  Mot nytt forskningsnettverk med Kina

  Blomstrende Kina-samarbeid kan føre til etablering av et kinesisk-nordisk nettverk for velferdsforskere.

 • BERGEN SUMMER RESEARCH SCHOOL
  ingressbilde

  Globale ambisjoner

  Bergen Summer Research School har i løpet av bare fire år satt Bergen, UiB og samarbeidspartnerne på verdenskartet på en måte som har overveldet selv de lokale arrangørene.

Nyheter

Nyhetsarkiv