Hjem

Det juridiske fakultet

 

 

 Studier ved Det juridiske fakultet

Juss handlar om lov og rett, om tolking av lover og reglar, om å oppretthalde og utvikle rettssamfunnet. Universitetet i Bergen tilbyr både eit femårig integrert masterprogram i rettsvitskap og eit toårig masterprogram. Med fullført studium blir du jurist og får graden Master i rettsvitskap. 

ROTTERDAM LAW NETWORK:

Jussforskere fra hele Europa samlet i Bergen

Det juridiske fakultet er vertskap for Rotterdam Law Network. – Ved å være vertskap for årets møte får vi sjansen til å vise frem både fakultetet og Bergen, sier Ingrid Tøsdal, rådgiver for internasjonalisering.

SØKERTALL 2018

Rettsvitenskap er det mest populære studiet ved UiB

– Det er svært gledelig at vi har mange og kvalifiserte søkere til masterstudiet i rettsvitenskap, sier Karl Harald Søvig, dekan ved Det juridiske fakultet.

KINA-SAMARBEID

Klima og juss markerte seg på Kina-reise

Under Kunnskapsdepartementets Kina-reise har klima- og jussforskere fra UiB lansert nye tanker for å styrke utdanningssamarbeidet med Kina.

Hvem passer juss for?

- På juss er det plass til alle typer mennesker

– Du trenger ikke å komme fra en bestemt type bakgrunn for å lykkes på jusstudiet, men du bør være løsningsorientert og glad i å hjelpe mennesker, sier Nina Azimi (24).

Nyheter

Her er årets Meltzerprisvinnarar

Meltzerprisen for unge forskarar tildelt Kundan Kumar og Ignacio Herrera.

Nyhetsbrev frå fakultetet

Interessert i kva som skjer ved Det juridiske fakultet? Vi sender ut nyheitsbrev til abonnentar to til fire gonger i året. Meld deg på e-postlista

 

Dragefjellet lærings- og formidlingssenter

Dragefjellet lærings- og formidlingssenter er Det juridiske fakultet sitt senter for utvikling av digital undervisning og forskingsformidling. Senteret blei starta våren 2015.

Senteret blir leia av fakultetets visedekan for digitalisering Knut M. Tande.

Besøk senterets nettside