Hjem
Det juridiske fakultet
JUSSFORMIDLINGEN 50 ÅR

Jussformidlingen fyller 50 år

Siden 1972 har Jussformidlingen i Bergen tilbydd gratis juridisk hjelp til de som trenger det. Jubileet feires lørdag 22. oktober. Det juridiske fakultet gratulerer.

Bjørnar Borvik. Jussformidlingen.
FAGANSVARLIG: Professor Bjørnar Borvik er faglig ansvarlig for Jussformidlingen. Det betyr at han  godkjenner praksisrapportene som jusstudentene skriver, og er fakultetets kontakt til Jussformidlingen.
Foto/ill.:
kim E. Andreassen

Hovedinnhold

– Jussformidlingen yter rettshjelp til mange som ikke har økonomiske ressurser til å hyre en advokat. Grensen for fri rettshjelp er i dag så lav at det er mange som faller mellom to stoler. Jussformidlingen er et lavterskeltilbud som gjør at folk får løst store og små problemer, sier professor Bjørnar Borvik, ved Det juridiske fakultet, som er fagansvarlig for Jussformidlingen.

Etter tredje året på jussutdanningen har studentene anledning til å arbeide som saksbehandlere ved Jussformidlingen i Bergen. I tillegg til å tilby viktig hjelp for mange, gir saksbehandlingen innblikk i det å være jurist.

– Studentene får en helt unik kompetanse, sammenlignet med de som ikke har det. Det er en veldig god måte å bruke jussen på ekte og erfare hvordan man skal forholde seg til egne klienter, til motparter og motpartens advokat. sier Borvik.

I tillegg til nyttig erfaring gir praksisen også 30 studiepoeng med rettshjelp som emne. Studentene skal behandle minst 20 saker på to semester, og skrive praksisrapport som blir godkjent av Borvik. Det er Jussformidlingen som utlyser stillingen, intervjuer, og ansetter studentene uavhengig av fakultetet.

Jussformidlingen feirer dagen i Grieghallen. Det juridiske fakultet gratulerer med dagen!