Hjem

Det juridiske fakultet

Hovedinnhold

ONE OCEAN EXPEDITION
Joanna Siekiera

Skal undervise på seilende universitet

Postdoktor Joanna Siekiera ved Det juridiske fakultet skal undervise i internasjonal havrett som angår mikrostatene i Stillehavet. Undervisningen foregår ombord på Statsraad Lehmkuhl, midt i området som undervisningen tar for seg.

JURIDISK KJØNN
Tredje kjønn. Juridisk.

Retten til kjønnsidentitet og innføring av en tredje juridisk kjønnskategori

Regjeringen har nylig annonsert at den vil utrede muligheten for å innføre en tredje juridisk kjønnskategori. I den forbindelse har vi intervjuet stipendiat Andrea Vige Grønningsæter ved Det juridiske fakultet, for å se nærmere på hva det innebærer.

KANDIDATARRANGEMENTET 2022
Cecilie Østensen Berglund.

– Snarveier lønner seg ikke

Faglig grundighet er nøkkelen til å lykkes som jurist. Snarveier lønner seg sjelden. Det er høyesterettsdommer Cecilie Østensen Berglund gode råd til årets kandidater.

Trollvind - kommentar
skjematisk fremstilling av havvindprosess

Kommentar om Equinors planlagte havvindprosjekt Trollvind

Finn Gunnar Nielsen, Kristin Guldbrandsen Frøysa, Sigrid Eskeland Schütz og Ignacio Herrera Anchustegui skriver om Equinor sitt planlagte prosjekt om en havvindpark utenfor Bergen som vil kunne forsyne Troll- og Osebergfeltene, samt prosessanlegget på Kollsnes, med strøm.

SØK FORSKERLINJEN OG MASTERSTIPEND
Søk forskerlinjen ved Det juridiske fakultet

Forskerlinjen: En unik mulighet til personlig vekst og faglig utvikling

En mastergrad i juss fra forskerlinjen gir deg sterke kvalifikasjoner som er attraktive for alle arbeidsgivere. For kommende studieår tilbyr fakultet en rekke attraktive stipender for deg som ønsker å skrive masteroppgave tilknyttet forskerlinjen. Søk plass innen 16. mai!