Hjem

Det juridiske fakultet

Tre studenter smiler til kamera på Det juridiske fakultet

 

Studier ved Det juridiske fakultet

Juss handlar om lov og rett, om tolking av lover og reglar, om å oppretthalde og utvikle rettssamfunnet. Universitetet i Bergen tilbyr både eit femårig masterprogram i rettsvitskap og eit toårig masterprogram i rettsvitskap. Med fullført studium blir du jurist og får graden Master i rettsvitskap. 

Nyhet
Cyndecka

Ny førsteamanuensis ved fakultetet

- Det juridiske fakultet er en svært attraktiv arbeidsplass med flotte kollegaer og gode muligheter, sier Malgorzata Cyndecka.

NY BOK:
bilde av jørn jacobsen

Sex og det vanskelege samtykket

Jussprofessor Jørn Jacobsen trur ikkje at ei fornya valdtektslovgjeving med krav om «oppriktig samtykke» er heldig. I den nye boka «Valdtektsstraffebodet – Gjeldande rett og spørsmålet om reform» utdjupar han kvifor.

Nyhet
studenterpåbro

Rekordmange søkere vil studere juss ved UiB

I alt 1855 søkere har valgt Rettsvitenskap ved UiB som sitt førstevalg hos Samordna opptak.

Jusstudent Lise Carlsen til Universitetsstyret
Bilde av Lise Carlsen

Hjartesak: Psykisk helse

Lise Carlsen har vore studentane si stemme i studieutvalet, forskingsutvalet og fakultetsstyret ved Det juridiske fakultet. Etter sommaren ventar Muséplass og vervet som studentrepresentant i Universitetsstyret.

Hva sier TVEPS-studentene?
Thea Bakke Lekva

– Unik mulighet til tverrfaglighet på jusstudiet

Gjennom TVEPS fikk jusstudent Thea Bakke Lekva samarbeide med studenter fra ulike helseprofesjoner, - i behandlingen av ekte pasienter. En spennende og viktig erfaring.

Nyhetsbrev frå fakultetet

Interessert i kva som skjer ved Det juridiske fakultet? Vi sender ut nyheitsbrev til abonnentar to til fire gonger i året. Meld deg på e-postlista

 

Bilde av videokamera som filmer på Jussbygget

Dragefjellet lærings- og formidlingssenter

Dragefjellet lærings- og formidlingssenter er Det juridiske fakultet sitt senter for utvikling av digital undervisning og forskingsformidling.

Besøk senterets nettside