Hjem

Det juridiske fakultet

Doktorgrad i juss uib

Det juridiske fakultet tilbyr master- og ph.d.-program i rettsvitenskap

Studietilbud

Studiehverdag

 

Internasjonal veke 2021
Internasjonal dag

Vil du studere i utlandet neste studieår?

Sank informasjon og få inspirasjon i løpet av den internasjonale veka 18. til 22. januar 2021 ved Det juridiske fakultet!

UTILREGNELIGHET | STRAFFERETT
Psykose, Utilregnelighet, UiB.

Skal utvikle strafferettens kunnskap om utilregnelighet og psykose

Hvorfor og hvordan har psykose betydning for når personer defineres som utilregnelige og fraskrives straffeansvar? Det skal professor Linda Gröning ved Det juridiske fakultet finne et nyansert svar på med 12 millioner kroner fra Forskningsrådet.

NY BOK | KONKURRANSERETT
Konkurranserett, UiB.

Bedrifter må betale for å legge ansatte i fryseboksen

Hvis du tar en ny jobb i en konkurrerende bedrift, kan du bli ilagt karantene i en periode. Fra 2016 har arbeidsgiveren måtte betale for å bruke denne retten. Professor Tore Lunde ved Det juridiske fakultet kommer med ny bok som kartlegger ulike sider ved norsk konkurransefrihet.

Nyhet
Ulike land har ulike retssystemer.

Ulike land, ulike domstoler: Utfordringene har de til felles

- Vi ønsket å starte en dialog om rettssystemer på tvers av rettskulturer, landegrenser og yrkesgrupper, sier professor Ragna Aarli. Resultatet fra dialogen mellom europeiske og kinesiske dommere og akademikere er nylig publisert i boken Courts in Evolving Societies Sino-European Dialogue between...

Ukjent arv
Tarjei Strøm og Thomas Eeg

Arveretten inntar NRK

Professor Thomas Eeg har bidratt til NRK serien "Ukjent arving" som har premiere på NRK torsdag 12. november klokken 20:00. Sak fra På Høyden.