Hjem

Det juridiske fakultet

Hovedinnhold

OFENTLEGLOVA
Sladdet dokument. Offentleglova.

Rett til innsyn i forskning ved universiteter og statlige høyskoler

Å bruke innsynsreglene i Offentleglova på pågående forskningsvirksomhet ved universiteter og høyskoler, vil føre til helt uakseptable skadevirkninger og komplikasjoner for forskningen, mener Jan Fridthjof Bernt.

Konferanse
Plakat for arrangement
feb 24

Internasjonal konferanse: Krigen mot Ukraina

Universitetet i Bergen inviterer til internasjonal konferanse om krigen mot Ukraina ett år etter at Russland startet et fullskala militært angrep på landet.

INTERNASJONAL DAG
Internasjonal dag. Det juridiske fakultet.

Fremmet internasjonal juss-utveksling

For 15. gang ble det arrangert internasjonal dag ved Det juridiske fakultet. – Dette er det eneste internasjonale studentrekrutteringsarrangementet jeg prioriterer å reise til, sier visedekan Stephen Barnes ved Penn State Law.

UKRAINA | KRIGSTRIBUNAL
Terje Einarsen. Krigstribunal.

Skrev brev til utenriksministeren om krigstribunal

Jussprofessor Terje Einarsen ved UiB skrev brev til utenriksminister Anniken Huitfeldt, sammen med fredsprisvinner Oleksandra Matviychuk og Helsingforskomiteen. De oppfordrer til at Norge skal støtte et straffetribunal for angrepet på Ukraina.

NY BOK | MENNESKERETTIGHETER OG HELSE
Henrietter Sinding Aasen

Menneskerettslige utfordringer i helse- og omsorgstjenesten

Helse- og omsorgstjenesten står overfor menneskerettslige utfordringer. Professor Henriette Sinding Aasen er redaktør og forfatter av ny bok som tar opp problematikken.