Hjem

Det juridiske fakultet

 

 

Studier ved Det juridiske fakultet

Juss handlar om lov og rett, om tolking av lover og reglar, om å oppretthalde og utvikle rettssamfunnet. Universitetet i Bergen tilbyr både eit femårig integrert masterprogram i rettsvitskap og eit toårig masterprogram. Med fullført studium blir du jurist og får graden Master i rettsvitskap. 

Nyheter

Mål: Færre studenter skal ta eksamen flere ganger

Ledelsen ved Det juridiske fakultet har nylig startet arbeidet med å finne tiltak som kan dempe karakterpresset og øke gjennomstrømmingen ved utdanningen. - Vi skal ha en ryddig prosess som ivaretar studentenes interesser, sier dekan Karl Harald Søvig.

Slik var utvekslingsåret 2017

Det juridiske fakultet er best på utveksling

– Dei gode tala er eit resultat av målretta arbeid over mange år, seier studiedekan Halvard Haukeland Fredriksen.

Månedens alumn

Månedens alumn: David Magnus Myr

David Magnus Myr ble fortalt at han var så glad i å krangle og kverulere at han burde bli advokat. I dag jobber han med å fremme effektiv implementering av menneskerettigheter i Europarådet, og har noen nyttige råd til alumner som ønsker seg en internasjonal karriere.

Jubileum ved Det juridiske fakultet:

Bli med på feiringa av Avtaleloven!

«Pacta sund servanda»: Regelen om at avtaler skal haldast, er sjølve grunnsteinen i forretningslivet. 31. mai fyller Avtaleloven hundre år. Det juridiske fakultet feirar jubileet med seminar og fest!

Nyhetsbrev frå fakultetet

Interessert i kva som skjer ved Det juridiske fakultet? Vi sender ut nyheitsbrev til abonnentar to til fire gonger i året. Meld deg på e-postlista

 

Dragefjellet lærings- og formidlingssenter

Dragefjellet lærings- og formidlingssenter er Det juridiske fakultet sitt senter for utvikling av digital undervisning og forskingsformidling. Senteret blei starta våren 2015.

Senteret blir leia av fakultetets visedekan for digitalisering Knut M. Tande.

Besøk senterets nettside