Hjem

Det juridiske fakultet

Tre studenter smiler til kamera på Det juridiske fakultet

 

Studier ved Det juridiske fakultet

Juss handlar om lov og rett, om tolking av lover og reglar, om å oppretthalde og utvikle rettssamfunnet. Universitetet i Bergen tilbyr både eit femårig masterprogram i rettsvitskap og eit toårig masterprogram i rettsvitskap. Med fullført studium blir du jurist og får graden Master i rettsvitskap. 

Nyhet
Bilde av Malgorzata Cyndecka

Malgorzata Cyndecka tatt opp i AYF

– Medlemskapet i Akademiet for yngre forskere (AYF) er en mulighet til å kunne fremheve det jeg brenner for som forsker, foreleser og veileder, sier førsteamanuensis Malgorzata Cyndecka.

Få internasjonal erfaring under studietida:
Bilde av Gaute Hellenes Grov

Med Kina som spesialfelt

Gaute Hellenes Grov brukte studietida ved UiB til å fordjupe seg i kinesisk rett. Det ga han jobb som advokatfullmektig hos Wikborg Rein. Vil du reise til Kina? Søk masterstipend innan 15. oktober.

PopVit i biblioteket
Stoler i biblioteket
nov 08

Hormuzstredet; juss, miner & storpolitikk

Populærvitenskapelig foredrag i biblioteket

Nyhet
europeiske menneskerettighetsdomstol

Arnfinn Bårdsen om rettsutvikling og EMD

Arnfinn Bårdsen, dommer ved Den europeiske menneskerettighetsdomstolen var til stede på 50-årsjubileet ved Det juridiske fakultet. Hans foredrag med tittelen "Rettsutvikling" kan du lese her.

Trond Mohn stiftelse 15 år
bilde av jørn jacobsen

Strafferett: Arbeidet som aldri blir ferdig

Som student møtte Jørn Jacobsen norsk strafferett - og kom seg verken over eller forbi. Rekrutteringsstipendet frå Trond Mohn stiftelse ga han høve til bore djupare inn i spørsmåla rundt makt, brotsverk, fridom og straff.

Nyhetsbrev frå fakultetet

Interessert i kva som skjer ved Det juridiske fakultet? Vi sender ut nyheitsbrev til abonnentar to til fire gonger i året. Meld deg på e-postlista

 

Bilde av videokamera som filmer på Jussbygget

Dragefjellet lærings- og formidlingssenter

Dragefjellet lærings- og formidlingssenter er Det juridiske fakultet sitt senter for utvikling av digital undervisning og forskingsformidling.

Besøk senterets nettside