Hjem

Det juridiske fakultet

Tre studenter står på broen i Jussbygget

 

Studier ved Det juridiske fakultet

Juss handlar om lov og rett, om tolking av lover og reglar, om å oppretthalde og utvikle rettssamfunnet. Universitetet i Bergen tilbyr både eit femårig masterprogram i rettsvitskap og eit toårig masterprogram i rettsvitskap. Med fullført studium blir du jurist og får graden Master i rettsvitskap. 

NY BOK:
bilde av hender

Å straffe dei mange skuldige

Dei største brotsverka har alltid mange medskuldige. Korleis kan dei rettsleg stillast til ansvar? Dette er kjernespørsmålet i boka «A Theory of Punishable Participation in Universal Crimes», skriven av jussprofessor Terje Einarsen.

Nyhet
Collage Fordham Central park

New York blir ny utvekslingsdestinasjon

The Big Apple, Empire City, The City That Never Sleeps. Kall byen kva du vil - neste år kan New York bli din nye studiestad.

Tid for å søke Meltzerfondet:
Esmeralda Colombo

Reiste USA for å forske med dei beste

Søker du innan fristen, kan du sikre deg eit Meltzer-stipend som kan brukast til faglege reiser i 2019. Ph.d.-kandidat Esmeralda Colombo fekk støtte frå Meltzerfondet for å reise til Berkeley og Stanford i California.

Reiste alene på utveksling:
Elida Marie Sageidet

- Semesteret ble kjekkere enn forventet

Jusstudent Elida Marie Sageidet reiste alene på utveksling. - Stress mindre, er hennes råd til andre som vurderer å reise ut.

NY BOK:
Erling Johannes Husabø

Straffelova i antiterrorens tidsalder

I ønsket om å lage lover som vernar samfunnet mot terror, har sentrale individuelle rettar blitt lagt på bordet. No har det gått for langt, meiner professor Erling Johannes Husabø.

Nyhetsbrev frå fakultetet

Interessert i kva som skjer ved Det juridiske fakultet? Vi sender ut nyheitsbrev til abonnentar to til fire gonger i året. Meld deg på e-postlista

 

Martin Håndlykken med kamera

Dragefjellet lærings- og formidlingssenter

Dragefjellet lærings- og formidlingssenter er Det juridiske fakultet sitt senter for utvikling av digital undervisning og forskingsformidling.

Besøk senterets nettside