Hjem
Forskning

Nyhetsarkiv for Forskning

Gruppeterapi reduserte flere av ADHD-symptomene hos voksne. – Dette gir oss flere verktøy i verktøykassen for behandling av voksne med ADHD, sier artikkelforfatter Anne Halmøy.
Kan CT-skanning brukes til å oppnå bedre estimater av størrelsen på vulkanutbrudd fra fordums tid? Svaret er et rungende ja, ifølge en ny studie i Nature Communications skrevet av Willem van der Bilt med kolleger.
En ny artikkel som er publisert i Science antyder grunnleggende forskjeller i arkitekturen av nervenettverket som utfordrer vår tidligere forståelse av evolusjonen av nervesystemer og hvordan de overfører informasjon.
Isen smelter på Grønland og avdekker nye landområder. Samtidig slukes landområder på øystater i Stillehavet når havet stiger. Det tverrfaglige prosjektet ClimateNarratives vil se på disse sammenhengene og konsekvensene, med lokalbefolkningen sine egne historier i fokus.
Trond Mohn stiftelse og Universitetet i Bergen lanserer tre prosjekter på til sammen 40 millioner kroner innen forskning for mer pålitelige systemer for kunstig intelligens.
Human Frontier Science Program (HFSP) Research Grant til Fred Wolf og Pawel Burkhardt.