Abonner på nyhetsbrev

Får kunstnerisk ph.d-grad ved UiB

Universitetsstyret har vedtatt opprettelsen av et ph.d.-program i kunstnerisk utviklingsarbeid ved Universitetet i Bergen.

UIB-LIV
Lønningen1

Full hage ved åpningen av Lønningen lystgård

Over 1000 bergensere fant veien til botanisk hage på Milde for en storstilt åpningsfest for nye Lønningen lystgård.

BÆREKRAFTSMÅLENE
Rektor Dag Rune Olsen holder innlegg på den første Bærekraftskonferansen for universitets- og høyskolesektoren i Bergen i februar 2018.

UiB inntar lederrolle i ny langtidsplan

Revidert Langtidsplan for forskning og høyere utdanning fremhever koblingen mellom kunnskap for bærekraftig utvikling med vitenskapelig rådgivning. SDG Bergen og UiBs lederrolle for bærekraftsmålene blir nevnt eksplisitt i planen.

Bioinformatikk

Stordata forbedrer pasientbehandlingen

Bioinformatikk er nøkkelen til å forstå sammenhengen mellom gener og sykdommer. Mer presis personlig tilpasset medisinsk behandling vil prege medisinsk behandling de neste årene og forskningsmiljøet i Bergen har store ambisjoner.

Times Higher-rangering
Den 18. august kan du få en sniktitt i den nyoppussede museumsbygningen på Muséplassen 3

Landets mest siterte - igjen

UiB klatrer på prestisjefylt rangering og er landets mest siterte universitet. – Dette viser hvor stort gjennomslag forskningen vår har. Funnet av verdens eldste tegning er et ferskt eksempel på forskning av høy kvalitet med stor internasjonal interesse, sier rektor Dag Rune Olsen.

UiB PÅ ARENDALSUKA
Statsraad Lehmkuhl under Arendalsuka

Mitt skip er lastet med forskere

Under årets Arendalsuka ruvet Statsraad Lehmkuhl fra Bergen i Arendalspollen. Ombord var forskere fra UiB som inviterte publikum til debatter, og presenterte alt fra helseklynge til ferske funn om nordmenns klimaholdninger og hvordan man sløyer fisk som en forsker.

Universitetsmuseet i Bergen

UiB fikk tilbake Universitetsmuseet

7. august var en milepæl for det omfattende renoveringsprosjektet på Universitetsmuseet. UiB har nå igjen tatt over bygget, og kan begynne arbeidet med å få på plass nye og innovative utstillinger.

Scott Bremer og Randi J. Bertelsen

Toppstipend til Scott Bremer og Randi J. Bertelsen

Scott Bremer og Randi J. Bertelsen mottar det prestisjefylte ERC Starting Grant fra Det europeiske forskningsråd.

Gjengen bak revisjonsprosjektet

Hvilke ord skal ut og hva kommer inn?

Bokmålsordboka og Nynorskordboka har vært landets mest brukte ordbøker i over tretti år. Nå har UiB og språkrådet fått et felles ansvar for å oppdatere de tradisjonsrike bøkene fra A til Å.

Senter for undersøkende journalistikk

- Riktig tidspunkt for grave-satsing

- Dette senteret kan spille en viktig rolle i å få frem flere graveprosjekter, ved å tilby både tid, ressurser og kompetanse, sa generalsekretær i Norsk Presseforbund, Elin Floberghagen, da hun åpnet UiB sitt nye Senter for undersøkende journalistikk onsdag.