Abonner på nyhetsbrev

#RealfagUiB
Tre menn med hver sin PC rundt et bord

Datasikkerhet: De dummeste tingene vi gjør på nett

Hvorfor skal noen hacke meg, spør du kanskje. Fordi de kan, svarer informatikkstudentene. Det er gode penger å tjene på dine personopplysninger. Her er studentenes do’s and don’ts.

Statsbudsjettet 2021
Universitetsmuseet på Museplassen 3 i Bergen

Etterlyser sterkere satsing på forskning i UH-sektoren

Svært bekymringsverdig at det ikke satses mer på forskning i Norge. Regjeringen lar en historisk mulighet til et tiltrengt forskningsløft gå fra seg, sier UiB-rektor etter fremleggelsen av statsbudsjettet.

Diku-midler
Studenter ved SV-fakultetet

Milliondryss til UiB

Universitetet i Bergen får om lag 30 millioner kroner i støtte til seks ulike prosjekter for å utvikle nyskapende undervisnings- og vurderingspraksis.

BIFF 2020
Portrett av Håkon Tveit fra BIFF

Dokumentartips til BIFF

Når han ikke underviser i spansk språk og latinamerikastudier lager Håkon Tveit filmfestival. Årets BIFF blir annerledes på grunn av koronapandemien, men Tveit har likevel relevante dokumentartips til alle fagmiljøer.

Dag Rune Olsen og Nicolai Astrup

Inviterte til idédugnad for å nå bærekraftsmålene

Regjeringen inviterte forsknings- og untdanningssektoren til Universitetet i Bergen for å komme med innspill til handlingsplan for å nå bærekraftsmålene.

colourbox

Årets kvoter for kostnadsfri åpen publisering hos sentrale utgivere er snart brukt opp

Årets publiseringskvoter i "Publiser og les"-avtalene med forlagene Wiley, Taylor & Francis og Springer er snart brukt opp. Åpen publisering gjennom disse avtalene vil derfor stoppe når kvotene er nådd for 2020. Nye kvoter gjøres tilgjengelig fra og med 1.1.2021.

Henrik Asheim på besøk på UiB

Asheim roser institusjonenes koronahåndtering

Forsknings- og høyere utdanningsminister Henrik Asheim møtte rektorer og studentledere i Bergen, fredag 4. september.

Tor Godal

Tor Godal fratrer som kommunikasjonsdirektør ved UiB

Tor Asmund Godal som har vært ansatt som kommunikasjonsdirektør ved UiB siden 2018, har valgt å si opp sin stilling til fordel for jobb som nyhetsredaktør for Bergensavisen.

Søkerliste
Universitetsmuseet i Bergen

11 vil bli ny universitetsdirektør

Fristen for å søke stillingen som universitetsdirektør ved Universitetet i Bergen er gått ut. Her kan du se hvem som har søkt.

Bilde av faddergruppe

Student ved UiB testa positivt på korona

Nærkontaktar og faddergruppa studenten har delteke i er varsla og sett i karantene.