Hovedinnhold

Abonner på nyhetsbrev

SDG BERGEN POLICY BRIEF #1
Edvard Hviding and Benjamin Pfeil from the University of Bergen present the first SDG Bergen Policy Brief on World Ocean Day, 8 June 2021.

Ny UiB-innovasjon for vitenskapelig rådgivning

SDG Bergen Policy Brief-serien er en ny kommunikasjonskanal for å bringe viktig forskning til politikere. Målet er at det skal fattes bedre avgjørelser tuftet på vitenskapelige råd.

Havdagen
Havnivå i Nordsjøen

Ny rapport: Eit Atlanterhav i endring

Havet har vore ein buffer for global oppvarming. Men no merkar ein endringane også her.

VIDEREUTDANNING | KOMMUNAL LEDELSE
Executive master

UiB utarbeider Executive master i kommunal ledelse

Universitetet i Bergen utvikler en tverrfaglig master i kommunal ledelse. Første modul starter opp 2021. – Programmet treffer kommunens behov svært godt, sier universitetsdirektør og tidligere kommunaldirektør Robert Rastad.

AE-Bergen Knowledge Hub

Universitetet i Bergen blir vertskap for AE-Bergen Knowledge Hub i fire nye år

- Dette samarbeidet og partnerskapet vil hjelpe Universitetet i Bergen med å opprettholde en sterk kobling til utviklingen i europeisk forskningspolitikk de kommende årene, sa rektor Margareth Hagen under signeringsseremonien for den nye 4-årskontrakten mellom Academia Europaea og UiB.

BÆREKRAFTSPLAN FOR NORGE
Scientific Director Edvard Hviding of SDG Bergen Science Advice, photographed in June 2021.

UiB bidrar med internasjonal inspirasjon til nasjonal bærekraftsplan

SDG Bergen Science Advice har gitt innspill til den nasjonale Bærekraftsplanen for Norge. Innspillene er inspirert av Universitetet i Bergens langvarige vitenskapelige rådgivning mot FN-systemet og målrettede arbeid med 2030-agendaen.

Horisont 2020
Jan Skrobanek og Solvejg Jobst

Skal forske på ulikskap i europeiske utdanningssystem

Den sosiale ulikskapen i europeiske utdanningssystem er stor. Forskarar frå HVL og UiB deltek i eit prosjekt som skal finne ut kva som kan motverke ulikskapen.

ung mann stirrer ut av vindu

– Du kan få en reaksjon når samfunnet åpner opp igjen

– Mange har vært under høy stressbelastning og kan få en reaksjon når smittevernrestriksjonene letter, sier krisepsykolog Atle Dyregrov.

UNDERVISNING
Rune Mentzoni og barna Aslak og Even.

Aslak (5) og Even (7) underviser i psykologi

Foreleser Rune Mentzoni gjør psykologiske eksperiment på barna og filmer det til undervisningen sin. En smakebit fra undervisningen nådde over 700.000 på Facebook.

Grensesprengende forskning
Illustrasjonsfoto av Inga Berre

Inga Berre er ERC-mottaker nummer 10 000

Som forsker nummer 10 000 som har fått finansiering fra Det europeiske forskningsrådet (ERC) vil Inga Berre bruke anvendt matematikk for å forstå hva som skjer i undergrunnen når varme skal utvinnes fra jordas indre.

Valg til UiBs universitetsstyre
Nye medlemmer til universitetsstyret

Her er de nye medlemmene til universitetsstyret

Nå er valgresultatet klart. Disse medlemmene skal representere UiBs ansatte og studenter de neste fire årene.