Abonner på nyhetsbrev

UiB

Støtte til 16 forskningsprosjekter ved UiB

16 forskningsprosjekter ved UiB har fått støtte fra Forskningsrådet, via frie midler (FRIPRO).

Universitetsaulaen

Byutviklingspris til Universitetsaulaen

- Da vi først lanserte planene ble vi beskyldt for å for å være stormannsgale, forteller tidligere rektor Sigmund Grønmo. Nå mottar Universitetsaulaen Arkitektur og byfornyingsprisen for 2018 fra Bergen kommune.

Dynaspace

Romfartsprosjekt vant StudentIdé

UiB-studentene Hogne Andersen og Mats Fredrik Heigre gikk til topps i innovasjonskonkurransen StudentIdé. Dermed får de 50.000 kroner til å videreutvikle satellitt-selskapet Dynaspace.

Ny forskning
Pellets

Disse kan erstatte forurensende kull i store kraftverk

Kjemiforskerne skulle utvikle en måte å rense vann på, men havnet i et prosjekt som utviklet en pelletstype som kan erstatte kullfyring i kraftverk.

BEVILGNING | FORSKNINGSRÅDET
Hjernesenter

160 millioner kroner til nytt senter for hjernesykdommer

UiB-professor Kjell-Morten Myhr og forsker Charalampos Tzoulis skal lede Norges første forskningssenter for klinisk behandling. Med 20 millioner kroner årlig fra Forskningsrådet skal senteret forske på sykdommer som MS, Parkinsons, ALS og demens fra Bergen.

UIB-LIV
Lønningen1

Full hage ved åpningen av Lønningen lystgård

Over 1000 bergensere fant veien til botanisk hage på Milde for en storstilt åpningsfest for nye Lønningen lystgård.

Universitetsmuseet i Bergen

UiB fikk tilbake Universitetsmuseet

7. august var en milepæl for det omfattende renoveringsprosjektet på Universitetsmuseet. UiB har nå igjen tatt over bygget, og kan begynne arbeidet med å få på plass nye og innovative utstillinger.

Times Higher Education
HF

UiB på verdenstoppen i sitering

UiB er nå verdens 6. mest siterte innenfor humaniora. Det viser den nye internasjonale rangeringen fra Times Higher Education.

Vi bryr oss stadig mer om klimaendringene

Hvor bekymret er vi for klimaendringene? Forskerne vil bruke psykologisk innsikt for å hjelpe oss til å forstå klimaendringene og bli mer bevisste egne valg når det gjelder klima og energibruk.

Senter for undersøkende journalistikk

- Riktig tidspunkt for grave-satsing

- Dette senteret kan spille en viktig rolle i å få frem flere graveprosjekter, ved å tilby både tid, ressurser og kompetanse, sa generalsekretær i Norsk Presseforbund, Elin Floberghagen, da hun åpnet UiB sitt nye Senter for undersøkende journalistikk onsdag.