Abonner på nyhetsbrev

Koronaviruset
Rebecca Cox

19,5 millioner til koronaforskning ved UiB

Fire fagmiljøer ved UiB får hasteutlyste midler til forskning på spørsmål som er relevante for å håndtere koronavirusutbruddet.

Ny innsikt i islamsk historie:
Tidlige trykk: Et påkostet Koranmanuskript fra 1800-tallet som har tilhørt en innflytelsesrik familie på Zanzibar.

Verdifull samling islamske tekster er blitt tilgjengelig på nett

En forskergruppe fra UiB har digitalisert en verdifull samling med trykte tekster om arabisk/islamsk historie. Samlingen er tilgjengelig hos British Library, og er spesielt viktig fordi den viser tidlig trykt materiale fra perioden hvor manuskript gikk over til trykt tekst.

Samordna opptak 2020
Studiestart UiB 2019

Rekordmange søkere til UiB

UiB har i 2020 de høyeste søkertallene til grunnstudier noensinne. Med 11 660 søkere med UiB som førstevalg utgjør dette en økning på nær 12 prosent sammenlignet med fjoråret.

Gjenåpner UiB
Universitetsmuseet på Museplassen 3 i Bergen

Gradvis gjenåpning av Universitetet

Mandag 27. april åpnes det for tilgang til laboratorier og annen forskningsinfrastruktur for dem som er avhengig av tilgang for å sluttføre sitt arbeid i løpet av 2020.

FORSKNING | COVID-19
Kristin Greve-Isdahl Mohn og Rebecca Cox

Forsker på immunforsvarets korona-angrep

Siden 9. mars har UiB-forskere studert blodprøver fra både pasienter og helsepersonell for å se hvordan immunforsvaret reagerer på korona-viruset. Målet er å bidra til en fremtidig trygg og effektiv vaksine.

Korona-dugnad
Gir bort smittevernutstyr

Gir pallar med smittevernutstyr til Helse Bergen

Vernehanskar, vernebriller, kirurgiske masker og laboratoriefrakkar blir i desse dagar samla inn i store mengder på UiB. Smittevernutstyret blir gitt bort til Helse Bergen som tek det i bruk på sjukehus, i ambulansane og på legevakta.

Universitetsmuseet på Museplassen 3 i Bergen

Oppretter krisefond for internasjonale studenter

Universitetet i Bergen oppretter krisefond for å hjelpe internasjonale studenter økonomisk. Ordningen gjelder studenter som faller utenfor Lånekassen og andre støtteordninger.

Biler på parkeringsplass illustrasjon

Reduserer antall parkeringsplasser

Universitetet i Bergen reduserer antallet parkeringsplasser for ansatte og studenter med 130 plasser fra 1. juli.

Klimanøytralt UiB:
UiBs klimaregnskap er klart

- Det komplette klimaregnskapet vil være et viktig redskap i arbeidet med å vurdere effekten av tiltakene våre, sier assisterende universitetsdirektør Tore Tungodden.

Koronaviruset
Andras Trohjell og Margareth Hagen

Ber alle om å ta vare på hverandre

Studentene ved Universitetet i Bergen har brått fått en ny studiehverdag. Prorektor og studentleder oppfordrer alle om å ta vare på hverandre, og gjerne ta en ekstra telefon til folk som sitter i karantene.