Main content

Abonner på nyhetsbrev

Nyhet|Utdanning
Studenter, Det psykologiske fakultet

Mentorordningen skaper trygge studenter og mer engasjement

Treff i mindre grupper gjør det enklere å finne ut av studenttilværelsen, og kan også føre til mer engasjerte studenter.

Universitetshagene

UiB med globalt initiativ for å forhindre artsutryddelse

- Vi må samarbeide globalt for å begrense et pågående tap av biologisk mangfold, sier Michael Pirie, fra Universitetshagene ved UiB.

jente sitter foran pcen på rommet sitt

Følg disse ti budene for digital læring, oppfordrer ekspert

Mange forelesere gjør det samme på nett som de ville gjort i klasserommet. Da blir det ikke optimal læring, sier ekspert på digital læring.

Kandidatundersøkelsen 2020:
bilde av sydneshaugen skole

UiB-utdanning fører til jobb

Nye tall fra Kandidatundersøkelsen viser at ni av ti personer som tar en mastergrad ved UiB har relevant jobb to år etter endt utdanning. - Gledelig, sier UiB-rektor Margareth Hagen.

#klimavenn
Morven og Mari

Morven og Mari utfordrer familier til å ta klimagrep

I en UiB-utviklet tv-serie ser fire familier i Bergen på løsninger for å kutte egne klimagassutslipp. Våre forskere er oppsøkende hjelpere.

#RealUtfordring

#Realutfordring – Slik skal Vipps få sitt internasjonale gjennombrudd

Ti realfagsstudenter – to lag – 30 timer og en real utfordring. Se hvem Vipps mener kom opp med den beste løsningen!

Styrker UiBs internasjonale rolle:
Forskersamarbeid

Skal utvikle framtidas marine forskningsledere

UiB sørger for at FNs havtiår får en flyvende start gjennom å utvikle en ny generasjon marine forskere og beslutningstakere. I det nye SEAS-programmet skal næringsliv, forvaltning og UiBs tverrfaglige marine satsing sikre bærekraftig bruk av havet.

Universitetsmuseet i Bergen

Kritikk mot håndtering av praksisportal

Styret ved Universitetet i Bergen har behandlet PWCs eksterne rapport om gjennomgang av komplekset rundt saken om praksisportal. Styret retter kritikk mot håndteringen.

UiB FRAM
Universitetsmuseet og muséhagen.

UiB FRAM - hva vet vi så langt

I høst gjennomførte UiB en undersøkelse blant vitenskapelig ansatte for å kartlegge deres rammer for å drive forskning. Det er oppløftende resultater, men også noen forbedringspunkter. Resultatene er en del av prosjektet UiB FRAM, og det skal levere en samlet rapport til universitetsstyret i juni.

Studiebarometeret:
bilde av universitetsbiblioteket

UiB-studentene savner fysisk undervisning og studievenner

Studiebarometerets tall fra 2020 viser at UiB-studentene i trives på studiet de har valgt. Likevel oppgir 7 av 10 studenter at digital undervisning ikke kan erstatte fysisk undervisning.