Abonner på nyhetsbrev

Store norske leksikon

Rekordår for UiB i Store norske leksikon

UiB sine artikler i Store norske leksikon ble lest 5,5 millioner ganger i 2019. Oppgangen fra 2018 er på hele 18 prosent.

Forskning og innovasjon
Portretter av Margareth Hagen og Elisabeth Maråk Støle

Skal styrke samarbeidet med NORCE

Tettere samarbeid mellom NORCE og Universitetet i Bergen (UiB) skal gi bedre og mer relevant forskning og innovasjon. En arbeidsgruppe utarbeider nå tiltak som skal forenkle samarbeidet.

Romforskning
Gammaglimt

Avslører lynets hemmeligheter

Gammaglimt, alver og elektronstråler. Via ASIM-instrumentets orkesterplass på Den internasjonale romstasjonen, har forskere ved Universitetet i Bergen avdekket hva som skjer i den høyere atmosfæren når det lyner og tordner.

Grønn omstilling
Grønn omstilling. Ferge i fjordlandskap

Skipsfarten jobber aktivt for klimaomstilling

I skipsfarten er det i stor grad næringen selv som presser på for lavere klimagassutslipp. Staten virker innimellom som en bremsekloss, viser ny forskning.

Forskningsmidler
Universitetsmuseet på Museplassen 3 i Bergen

Forskningsmidler til 18 prosjekter ved UiB

Forskningsrådet har delt ut 170 millioner kroner til banebrytende forskningsprosjekter ved Universitetet i Bergen.

TMS Starting Grant 2019
TMS Starting Grants 2019

Fikk tidlig julegave fra Trond Mohn stiftelse

Jenny Mjösberg, Karl Magnus Laundal og Eirik Hovden er mottakere av TMS Starting Grant 2019. De tre får med det bygge opp hver sin forskergruppe ved Universitetet i Bergen.

HRS4R
HR Excellence in research logo

Prestisjetung status for UiB

EU-kommisjonen har tildelt Universitetet i Bergen status som HR Exellence in research.

Forskningsskip
Forskningsfartøyet Kronprins Håkon

UiB får leie forskningsfartøyet Kronprins Haakon

Universitetet i Bergen og UiT Norges arktiske universitet har inngått avtale som sikrer UiBs forskere tilgang til et av verdens mest avanserte forskningsskip.

Uninett_Innovasjonspris

Innovasjonspris til UiB

Universitetet i Bergen er vinneren av Uninetts innovasjonspris 2019. Målet med vinnerprosjektet er å tilby samme brukeridentitet, helt fra samordna opptak til emeritus.

Klimanøytralt UiB
bilde av co2 og tog

Se forslaget til ny reisepolicy

- Målet er å kutte CO2-utslippene med ti prosent sammenlignet med fjoråret, sier assisterende universitetsdirektør Tore Tungodden.