Abonner på nyhetsbrev

Christiekonferansen
Christiekonferansen 2019

Fremtidsoptimisme på Christiekonferansen

Roboter i verdenshavene, på sykehusene, i klasserommet, i rettsalen og på jobbintervju. Christiekonferansen 2019 tok for seg muligheter og risikoer knyttet til robotiseringen av samfunnet.

Åpning av nytt brusselkontor

UiB åpnet nytt Brusselkontor

3. mai var det offisiell åpning av UiB sitt nye Brusselkontor, i hjertet av det europeiske kvartalet.

THE UNIVERSITY IMPACT RANKINGS 2019
Detail showing dlegate wearing SDG wheel on jacket sleeve at the SDG Conference Bergen in February 2019.

UiB markerer seg som toneangivende bærekraftsuniversitet globalt

Universitetet i Bergen er blitt rangert som nummer 53 i den første THE University Impact Rankings, basert på Bærekraftsmålene, og er det eneste universitetet i Norge som er blitt vurdert i denne nye innovative rangeringen.

Se stream fra Ocean Outlook 2019

Det femte Ocean Outlook møtet tar for seg observasjonsteknologier for bærekraftig bruk av havet og økosystemer langs kysten.

ALREK HELSEKLYNGE
Iselin Nybø legger virtuell grunnstein

La ned virtuell grunnstein til Alrek helseklynge

Statsråd Iselin Nybø (V) la ned grunnsteinen til Alrek helseklynge, i digital utgave.

Hvalflytting

Nå flytter hvalene tilbake til museet

Når dyrene skal tilbake til Universitetsmuseet, stiller de største først i køen. Aller først var den nå berømte blekhodenebbhvalen som strandet på Sotra med magen full av plast.

Revidert strategi 2019-2022

Kunnskap som former samfunnet

UiB lanserer 25. mars sin reviderte strategi 2019-2022; Kunnskap som former samfunnet. Humaniora, bærekraft og digitalisering er blant områdene som nå skal bli enda mer synlig.

Christiekonferansen
Dame skjenner på ein robot

– Skam deg, robot!

Robotar utan ansikt flyttar inn i stovene våre. Dei er dyktige, men ikkje nødvendigvis snille.

Ny bok
ubb-trom-038

Forskeren som ble portrettfotograf

I 1882 dro Sophus Tromholt til Kautokeino for å forske på nordlys. Men det var kameraet som ble med på lasset som skulle gjøre ham berømt. De unike bildene av den samiske lokalbefolkningen er i dag på Unescos verdens hukommelse-liste, og for første gang gis hele fotosamlingen hans ut i bokform.

Bergen senter for hjerneplastisitet

4-dagarsbehandlinga til USA

The Bergen 4-day treatment (B4DT), som er ei intensiv behandling mot angst og tvangslidingar utvikla i Bergen, vert no eksportert til Houston.