Abonner på nyhetsbrev

BFS-MIDLER | ERNÆRING

Mohn-millioner til ny forskningslab for ernæring

Bergens forskningsstiftelse bidrar med 28 millioner kroner til det nye Mohn ernæringsforskningslaboratorium som skal ligge under UiBs Senter for ernæring.

Her er UiB sin klimadirektør

Tore Furevik leder Bjerknessenteret for klimaforskning. Som ny klimadirektør skal han i tillegg koordinere Universitetet i Bergens samlede klimasatsing.

Ingen streik ved UiB

Det blir ingen streik blandt de statsansatte. Partene i statsoppgjøret er enige etter 16 timers mekling på overtid.

Millionar til bergensk datatryggleik

Noreg må sikre seg betre mot dataangrep. Regjeringa gir no fleire millionar til Simula@UiB, som skal utdanne fleire kryptologar.

Slik har du ikkje sett Hardanger-bunaden før

– Damebunaden i Hardanger er staseleg og ikonisk, men herrebunaden er litt kjedeleg, meiner Lars K. Lofthus, universitetslektor og kunstnar. Han har framstilt herrebunaden på ein måte du neppe har sett før.

– Vi treng meir debatt om dronesatsinga

Med ein ny dronestrategi vil regjeringa legge til rette for vekst i bransjen og auka bruk av drone. – Kva gjer den tunge satsinga med personvernet og samfunnsikkerheita, spør redaktør bak ny bok om dronar.

Horisont 2020

UiB framleis i teten i forskingsmidlar frå EU

Universitetet i Bergen har den høgaste suksessraten i konkurransen om støtte frå Horisont 2020 blant norske universitet. Meir enn kvar femte søknad har fått finansiering.

Christiekonferansen 2018

Humanister er menneskets hukommelse

– I Norge har vi en tendens til å se fag i et nytteperspektiv, sier Toril Moi som ønsker å forsvare humanioras betydning i verden.

FREMTIDENS FORSKERE

Skal undersøke lungehelse fra munnen

Forsker Randi Jacobsen Bertelsen ved Klinisk institutt 2 er i finalerunden til et prestisjetungt EU-stipend. I prosjektet skal hun forske på munnhulens påvirkning på lungehelse.

Canada inspirert av vår marine superklynge

Når Halifax i Canada skal etablere si eiga marine klynge er det Bergen som er inspirasjonskjelda.