Hjem
Institutt for sosialantropologi
Nyhet

Nytt samarbeid med universitet i Georgia

Et nytt undervisningssamarbeid med Georgia utvider tilbudet til antropologistudenter. Samarbeidsprosjektet med Tbilisi State University skal tilby studenter stipender, utvikle et nytt emne og etablere sommerskole i antropologiske forskningsmetoder.

Neste
Tbilisi Old Town
Gamlebyen i Tbilisi
Foto/ill.:
Tone Bringa
1/5
Georgian/Russian border
Georgisk/russisk grense
Foto/ill.:
Giorgi Cheisvhili
2/5
Georgia-Russia Friendship Monument
Sovjetisk monument: "georgisk-russisk vennskap"
Foto/ill.:
Elina Troscenko
3/5
Project members in village Sno
Prosjektets ledere: Ketevan Khutsishvili og Tone Bringa
Foto/ill.:
Elina Troscenko
4/5
Pictures of Stalin in flee market
Loppemarked i Tbilisi
Foto/ill.:
Elina Troscenko
5/5
Tilbake

Hovedinnhold

Nytt samarbeid med Tbilisi State University i Georgia

Representanter fra Institutt for sosialantropologi besøkte nylig Georgia i forbindelse med oppstart av et nytt samarbeidsprosjekt med Tbilisi State University (TSU). Det nye prosjektet ledes av professor Tone Bringa ved UiB og Ketevan Khutsishivli ved TSU, som tidligere har vært partnere i forskningssamarbeid.

Prosjektet "NorGePart: Norwegian-Georgian Partnership Program for Research-Based Educational Collaboration in Anthropology” fikk nylig innvilget støtte fra DIKU (tidligere SIU) og skal fokusere på studentmobilitet og utvikling av nytt undervisningstilbud.

Sommerskole i antropologiske forskningsmetoder

En av hovedaktivitetene i prosjektet er å etablere en sommerskole i antropologiske forskningsmetoder. Sommerskolen skal foregå i Georgia, og tilbys for første gang sommeren 2019. I løpet av ti dager skal norske og georgiske studenter bli kjent med antropologiske forskningsmetoder og få praktisk feltarbeidserfaring gjennom et minifeltarbeid. I tillegg skal sommerskolen også gi innblikk i bruk av digitale verktøy som foto og film.

Prosjektet skal dekke kostander knyttet til studentenes reise, opphold og deltagelse i sommerskolen. 

Stipender til studenter

Et viktig fokus i prosjektet er å fremme studentmobilitet mellom Norge og Georgia. Dermed tilbyr prosjektet forskjellige type stipender til studenter. Norske masterstudenter skal ha mulighet til å få månedlig stipend for å gjennomføre feltarbeid i Georgia. Georgiske ph.d-kandidater skal tilbys finansiell støtte for å komme på gjesteopphold ved UiB. 

"Anthropology of Post-Socialist Societies and Beyond"

I tillegg skal prosjektets medlemmer utvikle et nytt emne - “Anthropology of Post-Socialist Societies and Beyond” - som skal undervises både ved UiB og TSU. Målet er å øke kunnskap om regionen og sette søkelys på sosiale, politiske og økonomiske endringsprosesser som har foregått i Baltikum, Kaukasus, Balkan, Sentral-Asia, Ukraina og Russland. UiB-studenter kan melde seg på emnet allerede våren 2019.

Vennligst ta kontakt med prosjektets medlemmer for mer informasjon om prosjektet og de forskjellige aktivitetene.