Hjem
Institutt for biomedisin
Utveksling

Moderne kinesisk medisin

I sommer arrangerte Institutt for biomedisin en felles sommerskole med Cheeloo College of Medicine ved Shandong University i Kina.

Kinesiske studenter i forelesningssal
Kinesiske or norske studenter møtes ved første ChiNor sommerskole. En vinterskole er planlagt i Bergen i februar 2020.
Foto/ill.:
Shujia Tao

Hovedinnhold

Institutt for biomedisin har lenge hatt et givende samarbeid med Cheeloo College of Medicine  ved Shandong University i Kina, og i sommer arrangerte de to utdanningsinstitusjonene en felles sommerskole.

Ti studenter fra masterprogrammet i biomedisin ble valgt ut til å bli med på en to uker lang faglig og kulturell opplevelsesreise. Sammen med 20 studenter fra vertsuniversitetet deltok de på spennende forelesninger gitt av ledende forskere, og fikk prøve seg på aktuelle programvarer innen legemiddeldesign.

På programmet var også omvisning på laboratoriene, en guidet tur opp Tusen Buddah fjellet og rundt på Xingguochan Tempel, omvisning i universitetsbyen Jinan og et besøk på et senter for Kinesiske kulturopplevelser. Her var det anledning til å prøve tradisjonelle Kinesiske klær og å lage trykk på «gamlemåten». De fikk også bli med på en dagstur til Qufu, fødebyen til filosofen Confucius.

Utover de planlagte aktivitetene var det også mye fritid som blant annet ble brukt til å bli kjent med de kinesiske kursdeltakerne, utforske byen, shoppe, teste ut spennende mat og dra på karaokebar. Vertsstudentene var svært ivrig på å vise de sine lokale favoritter. Noe som gav de norske deltakerne en autentisk opplevelse av Kina.

Samarbeidet mellom UiB og Shandong Universitet skal videreføres med en vinterskole arrangert i Bergen våren 2020.