Senter for internasjonal helse

Nyhetsarkiv for Senter for internasjonal helse

I solidaritet med pasienter og helsearbeidere i lav- og middelinntektsland støtter en gruppe norske fagfolk en globale kampanje for rettferdig fordeling og stiller følgende krav til den norske regjeringen i forbindelse med et møte i WTO 13. og 14. oktober 2021:
Norge er gjenåpnet. Men koronapandemien er ikke over. Store deler av verden er fremdeles ubeskyttet. Vaksiner, medisiner og utstyr til bruk i bekjempelsen av pandemien har så langt vært ekstremt skjevfordelt til fordel for de rike landene.
Stadig flere krysser landegrensene for å benytte utradisjonelle metoder for å få barn. Onsdag blir problemstillinger knyttet til såkalt «reproduktiv turisme» belyst under konferansen «European Congress on Tropical Medicine and International Health».
I starten av september publiserte svært mange internasjonale helsetidsskrift en lederartikkel der det oppfordres til å stille seg bak kampen for klimaet. Denne uken kan oppropet få 1000 nye underskrifter på en UiB-ledet helsekongress i Bergen.
Sente for internasjonal helse på Universitetet i Bergen er vertar for den 12. europeiske konferansen innan tropemedisin og internasjonal helse (ECTMIH). Det er fyrste gongen denne kongressen finn sted i Norge.
Bistandsaktuelt skriver at "Mange barn dør av malaria få måneder etter at de har blitt utskrevet av sykehuset. Nå har forskere ved Universitetet i Bergen gjort funn som kan holde dem unna faresonen."
Mange barn dør av malaria flere måneder etter at de har blitt utskrevet av sykehuset. Nå har UiB-forskere bidratt til kunnskap som kan redde mange av dem.
Hvordan påvirker Covid-19 menns sædceller og neste generasjons immunforsvar? Det skal UiB-forskere finne ut ved å samle sperma fra koronapasienter.
Vi tar nå imot søknader om seks parallelle kurs med tverrgående keynotes og virtuelle sosiale arrangementer. BSRS 2021 vil være en hel-digital PhD-forskerskole.
Cecilie Svanes er intervjuet av VG. Hun snakker om hennes corona-forskning som er en begynnelse for å finne ut om og eventuelt hvilke konsekvenser covid-19 har.
Svært mange overholdt ikke karantene eller isolasjon i forbindelse med covid-19, viser en ny studie fra UiB og FHI.
Det var med sorg vi mottok meldingen om at Harald Kristian Heggenhougen er død. Han ble 80 år gammel. Vi som var kolleger med Kristian på Senter for internasjonal helse (SIH), Universitetet i Bergen, husker ham med stor glede.
Vi trenger politikere som tør å sette i verk tiltak for å øke forbruket av grønnsaker og andre sunne planter.
Majoriteten av flyktninger fra Syria er friske, men en av tre plages av kroniske smerter eller symptomer på angst og depresjon.
Om vi ikke var kloke i starten av utbruddet, bør vi i det minste være etterpåkloke nå, mener lege og professor Ingunn Marie S. Engebretsen ved Senter for Internasjonal helse, UiB.
SIH Professor Ingunn Marie S. Engebretsen foreslår at vi bruker tiden frem til påskeferien og hele påsken på å gjenvinne kontrollen over koronaepidemien.
To forskningsprosjekter forankret ved henholdsvis Det juridiske fakultet og Instituttene for kjemi og biomedisin er tildelt midler til hver sin stipendiat.
Gunnar Kvåle, professor emeritus i internasjonal helse, medisinstudent Elisabeth Tran, og John Gunnar Mæland, professor emeritus i sosialmedisin ved Universitetet i Bergen har samlet inn mer 1200 underskrifter siden oktober. Tirsdag leveres underskriftene til Stortinget.