Senter for internasjonal helse

Nyhetsarkiv for Senter for internasjonal helse

Majoriteten av flyktninger fra Syria er friske, men en av tre plages av kroniske smerter eller symptomer på angst og depresjon.
Om vi ikke var kloke i starten av utbruddet, bør vi i det minste være etterpåkloke nå, mener lege og professor Ingunn Marie S. Engebretsen ved Senter for Internasjonal helse, UiB.
SIH Professor Ingunn Marie S. Engebretsen foreslår at vi bruker tiden frem til påskeferien og hele påsken på å gjenvinne kontrollen over koronaepidemien.
To forskningsprosjekter forankret ved henholdsvis Det juridiske fakultet og Instituttene for kjemi og biomedisin er tildelt midler til hver sin stipendiat.
Gunnar Kvåle, professor emeritus i internasjonal helse, medisinstudent Elisabeth Tran, og John Gunnar Mæland, professor emeritus i sosialmedisin ved Universitetet i Bergen har samlet inn mer 1200 underskrifter siden oktober. Tirsdag leveres underskriftene til Stortinget.
Frode Forland (FHI, UiT), Karerini T. Storeng (UiO) og Bente E. Moen (UiB) skriver i Bistandsaktuelt: Til tross for Norges betydelige satsning på global helse i neste års statsbudsjett, er det ingen garanti om videre offentlig finansiering av norsk forskning på dette feltet. Forum for Global helseforskning etterlyser en videre satsing på GLOBVAC etter 2020. Det er et demokratisk problem om Norges... Les mer
Hvordan kan forskningen din bidra til å løse globale utfordringer? Hvordan utvikler, driver og formidler du forskning for å stimulere til sosial endring?
MED rapportere at gutter som er overvektige i førpuberteten har dobbelt så høy risiko for å få barn med astma enn andre. Det viser UiB-studie.
Gutter som er overvektige i førpuberteten har dobbelt så høy risiko for å få barn med astma enn andre, viser UiB-studie.
Forskere og leger fra IGS og SIH skriver i Tidsskrift for Den norske legeforening at «de viktigste slag om folkehelsen står utenfor klinikken.»
Universitetet i Bergen er blitt rangert som nummer 53 i den første THE University Impact Rankings, basert på Bærekraftsmålene, og er det eneste universitetet i Norge som er blitt vurdert i denne nye innovative rangeringen.
Tuberkulose kan både forebygges og behandles. Likevel er den en av verdens ti vanligste dødsårsaker.
UiBs viserektorer, for Globale relasjoner, Annelin Eriksen, og for utdanning, Oddrun Samdal skriver i Khrono at siden myndighetene nå skal vurdere å gjeninnføre kvoteordningen, det er av stor viktighet at man ser til erfaringene fra institusjonene som fikk ordningen til å fungere.
Joar Svanemyr, forsker ved Chr. Michelsen Institutt og Senter for Internasjonal Helse, Universitetet i Bergen, skriver en Mening artikkel i Bistandsaktuelt.
Globale samfunnsutfordringer har avsatt midler til stimulering av faglig tverrfakultært samarbeid i 2019. Søknadsfrist 25. september.
Ved Det medisinske fakultet, Senter for internasjonal helse, Institutt for global helse og samfunnsmedisin, er det ledig ei fast stilling som professor (100 %) i medisin (global helse). Dersom det ikkje melder seg kvalifiserte søkjarar med professorkompetanse, kan det verte tilsett førsteamanuensis.
Hans Fredrik Grøvan (KrF) sier det ble langt færre studenter som ble sendt til Norge fra de aller fattigste landene etter at kvoteordningen ble avviklet. Et punkt i Granavolden-erklæringen åpner for en ny vurdering.
Forskningsgruppen Globale helseprioriteringer blir til forskningssenteret BCEPS med støtte fra Bergens forskningsstiftelse, NORAD, Universitetet i Bergen og tidligere fra Bill & Melinda Gates Foundation. Til sammen har senteret mottatt 121 millioner kroner.