Home
Student Pages
erasmus+

University of Milan and Department of Linguistic, Literary and Aesthetic Studies (ERASMUS+)

  • CountryItaly
  • TownMilano
  • Number of exchange places1
  • Study levelBachelor og Master
  • Exchange programmeErasmus+
  • Exchange duration1-2 semester

Main content

Om lærestaden

About the institution and the city

Università degli Studi di Milano er eit av dei største universiteta i Europa med 65 000 studentar, fordelte på ni fakultet. Universitetet er den einaste italienske medlemmen i League of European Research Universities, eit konsortium av leiande forskingsintensive universitet i Europa. Til universitetet høyrer blant anna botaniske hagar, eit astronomisk observatorium og store boksamlingar fordelte på heile 87 bibliotek. Dei felste av universitetet sine bygningar ligg sentralt i Milano. Somme av dei er historiske bygningar frå 1400-talet.

Milano er den nest største byen, og sentrum for finans og handel i Italia. Byen er kjend for mote og design, samstundes som museum, landemerker og teater trekk til seg over seks millionar turistar årleg. Milano er òg heimby for to av verdas mest kjende fotballag, A.C. Milan og F.C. Internazionale Milano (Inter Milan).

Accommodation

Ein kan søke om studentbustad via universitetet sitt internasjonale kontor. Det er òg mogleg å finne bustad på den private marknaden om ein er ute i god tid.

Semester duration

Oktober - januar og februar - juni.

Flott bygning
Photo:
© Università degli Studi di Milano

Information