Home
Student Pages
erasmus+

University of Côte d'Azur and Faculty of Humanities (ERASMUS+)

  • CountryFrance
  • TownNice
  • Number of exchange places2
  • Study levelBachelor og Master
  • Exchange programmeErasmus+
  • Exchange duration1-2 semester

Main content

Om lærestaden

About the institution and the city

Université de Nice-Sophia Antipolis blei grunnlagt i 1965, og har om lag 25 000 studentar. Universitetet har eit breitt fagtilbod, men er særskilt kjent for naturvitskapleg forsking. Det har blant anna eit observatorium, ein underjordisk lågstøylab og verdas første sokalla WWW Interactive Multipurpose Server (WIMS) til bruk innan matematiske fag. Universitetet har fire campusar i Nice, i tillegg til mindre avdelingar i Sophia Antipolis og Villefranche-sur-Meir.

Nice ligg sør i Frankrike ved Middelhavskysten, i regionen Provence-Alpes-Côte d'Azur. Byen er ein av dei mest populære feriebyane på den franske rivieraen, og har om lag ein million innbyggarar i storbyområdet. Han er tydeleg påverka av italiensk kultur og språk, då han tidlegare var ein del av den italienske regionen Piemonte.

Accommodation

Universitetet samarbeider med den lokale studentsamskipnaden CROUS, og har eit avgrensa tal bustader til disposisjon for internasjonale søkarar. Det finst òg fleire private studentbustader i nærleiken av campus. Norske studentar i Frankrike kan søke om økonomisk stønad frå Caisse d'allocations familiales (CAF).

Semester duration

September - januar og januar - juni.

Information