Home
Student Pages
erasmus+

Mykolas Romeris University and Faculty of Law (ERASMUS+ - 3. og 5. studieår)

  • CountryLithuania
  • TownVilnius
  • Number of exchange places4
  • Study levelBachelor og Master
  • Exchange programmeErasmus+
  • Exchange duration1 semester

Main content

Om lærestaden

About the institution and the city

Mykolas Romeris University er eit offentleg universitetet i Vilnius, kalla opp etter juristen som er rekna for å vere den litauiske grunnlova sin far. Det blei grunnlagt i 2004, og er eit av dei største universiteta i Litauen. Universitetet har om lag 18 000 studentar, fordelte på fem fakultet, som tilbyr studium i beredskap, rettsvitskap, økonomi og finansstyring, beredskap («public security») og sosial teknologi («social technology»).

Vilnius er Litauen sin hovudstad, og ligg søraust i landet. Han har over ein halv million innbyggarar, og har sidan Sovjetunionens fall utvikla seg til å bli ein moderne, vestleg by. Det historiske sentrum i Vilnius står oppført på UNESCO si verdsarvliste. I byen står det òg ein statue av Frank Zappa, trass i at den provokative rockemusikaren verken stammar frå byen, eller har spela der.

Accommodation

Universitetet har eigne studentbustader som ligg i nærleiken av campusområdet, der internasjonale studentar kan søke om plass. Det er òg gode sjansar for å finne rimeleg prisa bustad på den private marknaden i Vilnius.

Semester duration

September - januar og februar - juni.

Grøn campus
Photo:
© Mykolas Romeris University

Information