Home
Student Pages
bilateral

Thammasat University and University of Bergen (BILATERAL)

  • CountryThailand
  • TownBangkok
  • Exchange programmeBilateral
  • Exchange duration1 semester

Main content

Om lærestaden

About the institution and the city

Thammasat University blei oppretta i 1933 og ligg i det historiske sentrum Tha Prachan i Bangkok. Universitetet er det nest største i Thailand, med om lag 34 000 studentar. Universitetet har eit godt omdøme, særlig innanfor samfunnsvitskapelege fagområde. Dei er elles sterke blant anna på journalistikk, økonomi og helsefag. Thammasat University er fordelt på to campusområde. Tha Prachan, den eldste campusen, ligg i hjartet av Bangkok. Alle dei humanistiske og samfunnsvitskapelege fagmiljøa held til her. Campusen Rangsit ligg i ein nordleg forstad til Bangkok. Her held realfaga, ingeniørfaga og dei medisinske studiane til.

Bangkok har eit folketal på rundt 8 millionar og vert med sin blanding av rik kulturarv og moderne skyskraparar, sett på som ein av dei mest spanande byane i regionen.

Accommodation

Universitetet har eit internasjonalt kontor som hjelper tilreisande studentar med å finne bustad i byen.

Semester duration

Dei fleste studieprogramma ved universitetet har trimesterinndeling, men nokre studieprogram har òg semesterinndeling som den vi kjenner frå Norge. Thai Studies Program er eitt av dei studieprogramma som går over to semester, frå august til desember og januar til mai.

Information