Home
Student Pages
bilateral

Royal Melbourne Institute of Technology (RMIT University) and University of Bergen (BILATERAL)

  • CountryAustralia
  • TownMelbourne
  • Exchange programmeBilateral
  • Exchange duration1-2 semester

Main content

Om lærestaden

About the institution and the city

Royal Melbourne Institute of Technology (RMIT) blei etablert i 1887 under namnet «Working Men's College in La Trobe Street» og er kjent for å vere eit innovativt teknisk universitet. RMIT er eit breiddeuniversitet med 28 fakultet og om lag 60 000 studentar, noko som gjer det til eit av dei største universiteta i Australia. Det blir òg rekna som ein av Australias leiande utdanningsinstitusjonar.

Melbourne er den nest største byen i Australia med 4,3 millionar innbyggarar. Dette byen for deg som set pris på dei gode tinga i livet. Her finst god mat, god vin, kunst og litteratur og ei levande og innovativ musikkscene. Byen er kjent for å ha eit europeisk preg, og er dessutan midt i blinken for deg som likar å køyre trikk. Melbourne ligg på ei breiddegrad tilsvarande der Spania ligg på den nordlege halvkule, noko som gjev byen eit komfortabelt middelhavsklima.

Accommodation

Her finn ein ei rekkje muligheiter. Det er forholdsvis enkelt å finne privat innkvartering, men om du ynskjer å bu på campus er også dette mulig. RMIT vil være behjelpelige med å finne noko som passer for deg.

Semester duration

Semester 1 er frå slutten av februar til slutten av juni/byrjinga av juli. Semester 2 er frå slutten av juli til slutten av november/byrjinga av desember.

Flott bygning
Photo:
© Royal Melbourne Institute of Technology

Information