Home
Student Pages
erasmus+

Estonian Academy of Music and Theatre and The Grieg Academy ¿ Department of Music (ERASMUS+)

  • CountryEstonia
  • TownTallinn
  • Number of exchange places2
  • Study levelBachelor, Master og PhD
  • Exchange programmeErasmus+
  • Exchange duration1-2 semester

Main content

Om lærestaden

About the institution and the city

Estonian Academy of Music and Theatre (EAMT) er eit offentleg universitet som spesialiserer seg på musikk og teater i Estland. Forgjengaren til universitetet, Tallinn Higher Music School, vart opna i 1919. Med om lag 700 studentar er dette det minste blant seks offentlege universitet og institusjonar for høgare utdanning i Estland, men kan likevel jamstillast internasjonalt med mellomstore musikk- og teaterakademi. Akademiet er delt inn i fire avdelingar der studentane kan spesialisere seg i alle hovudfelt innan musikk og teater på bachelor-, master- og doktorgradsnivå – i alt frå orgel til jazz og tradisjonell musikk.

Tallinn er hovudstad i Estland og ligg i den nordlege delen av landet. Tallinn fekk bystatus i 1248 og har blitt ein populær by for internasjonale studentar. Denne byen har om lag 400 000 innbyggarar og er rekna for å vere utdannings- og forskingssenteret i Estland. Gamlebyen i Tallin er på UNESCO si verdsarvsliste og er ein populær turistattraksjon.

Accommodation

Utvekslingsstudentar ved EAMT kan søke om bustad hos Muusa Majutus, som ligg mindre enn 2 km frå campus. Det er eit avgrensa antall rom, så det er anbefalt å søke tidlig.

Semester duration

august - januar

januar - juni

Information