Home
Student Pages
bilateral

University of Quebec at Montreal and Department of Foreign Languages (BILATERAL)

  • CountryCanada
  • TownMontréal
  • Number of exchange places3
  • Exchange programmeBilateral
  • Exchange duration1-2 semester

Main content

Om lærestaden

About the institution and the city

Université du Québec à Montréal (UQAM) er eit urbant universitet som ligg i sentrum av Montreal. Universitetet har i alt sju fakultet som dekker alle dei klassiske universitetsdisiplinane. UQAM er eit offentleg, fransktalande universitet med i overkant av 44 000 studentar. Kvart år tek universitetet imot i overkant av 3 500 internasjonale studentar.

Montreal ligg i den kanadiske provinsen Quebec. Med sine tre og ein halv million innbyggarar er Montreal den nest største franskspråklege byen i verda, etter Paris, og samstundes den tredje største engelskspråklege byen i Canada. Montreal er ein storby med internasjonal atmosfære. Sidan Montreal ligg langt frå havet har byen eit typisk innlandsklima, med store temperatursvingningar. Somrane er varme og fuktige, med ein gjennomsnittstemperatur på 25°, og varer fra juni til september. Vintrane er kalde, med ein gjennomsnittstemperatur på -10° (variasjonar mellom -30° og 0°), og med snø som gjerne ligg i 12-13 veker.

Accommodation

UQAM har ikkje studentbustadar. Universitetet sitt internasjonale kontor hjelper utvekslingsstudentar med å finne bustad.

Semester duration

September til januar og februar til juni.

Information