Home
Student Pages
erasmus+

University of Salerno and Department of Mathematics (ERASMUS+)

  • CountryItaly
  • TownFisciano
  • Number of exchange places2
  • Study levelBachelor, Master og PhD
  • Exchange programmeErasmus+
  • Exchange duration1-2 semester

Main content

Om lærestaden

About the institution and the city

Universitetet i Salerno er blant dei eldste universiteta i Europa, og blant dei største i Sør-Italia med 43 000 studentar fordelte på ti fakultet. Sidan 1988 har universitetet hatt hovudcampus i landsbyen Fisciano i Irnodalen, nokre kilometer frå Salerno. Bygningane er moderne og her kan studentane både studere, bu og nytte dei store boksamingane. Universitetet blei statleg i 1968, men har særs lange tradisjonar. Schola Medica Salernitana (The Salerno School of Medicine) blei grunnlagd på 700-talet og var den leiande institusjonen innafor medisinsk forsking i Europa fram til etter middelalderen. Under Napoleon blei universitetet stengt i 1811, men det gjenopna i 1944, og har ekspandert sidan.

Salerno er den viktigaste byen på Amalfikysten. Det har vore busetnader i området sidan oldtida og i dag er Salerno ein livleg hamneby med 145 000 innbyggarar. Byen har ein flott historisk gamleby, men er samstundes ein urban by med ein imponerande hamnepromenade og vakre strender i nærleiken.

Accommodation

Ein kan søke om studentbustad om ein skal vere eit heilt år, men det er vanleg å finne leilegheit på den private marknaden.

Semester duration

Semesteret startar til ulike tider avhengig av fakultet: Somme fakultet har inndelinga september - desember og februar - mai, medan andre fakultet har inndelinga oktober - januar og mars - juni.

Information