Hjem

Algoritmer

Hovedinnhold

 

Algoritmegruppen ved UiB forsker på effektive algoritmer som kan få dataprogram til å gå så raskt som mulig.

Spesielt fokuserer vi på beregningsmessig vanskelige, såkalt NP-komplette, problem og forsøker å finne praktiske algoritmer for disse.

 

Bildet viser medlemmene av algoritmegruppen bak Høyteknologisenteret med Ulriken i bakgrunnen, 2013.

Vil du studere algoritmer?

I menyen "Undervisning" kan du finne en god del informasjon angående vårt masterprogram. Uansett om du vil ut til arbeidslivet etter mastergrad eller gå videre til en PhD grad har vi helt sikkert en masteroppgave som passer deg! Her finner du mer utfyllende informasjon om våre studieprogram:

Vår gruppe er også sterkt involvert i organiseringen av årlige aktiviteter som NM i programmering, informatikk-OL, og IT-fagdag ved instituttet.

Informatikk - master i algoritmer

Master i algoritmer gir spennende jobbmuligheter

Thomas Watnedal tok mastergrad i informatikk, retning algoritmer, i 2005. I dag er han forsknings- og utviklingsleder for innholdsskapning ved Vizrt. I denne videoen forteller Thomas om spennende prosjekter som de jobber med hos Vizrt. Flere av våre tidligere masterstudenter jobber nå hos Vizrt.

Konkurranse
Deltakere i Bergen Open konkurrerer om å samle ballonger

Programmerer mot klokken for ballonger

En helg i november ble dusin på dusin med ballonger gitt bort etter hvert som lagene klarte utfordringene de ble stilt overfor i den ferske programmeringskonkurransen Bergen Open.

ACM-ICPC 2018
Laget Garbage Collectors fra UiB

Sterkt resultat i finalen

Etter fem intensive timer er den internasjonale finalen i programmering ACM-ICPC over. Laget fra UiB kan være stolte av å ha løst fire vanskelige programmeringsutfordringer, og oppnådde en meget hederlig 56. plass i den prestisjetunge konkurransen.