Hjem
Forskergruppen Elektronisk litteratur
ELO 2015

En festival for elektronisk litteratur: ELO2015

En rekke utstillinger og framføringer av elektronisk litteratur er åpne for alle som del av den internasjonale konferansen og festivalen om elektronisk litteratur, ELO2015.

Screenshot from Fish Net Stockings.
The installation “Fish Net Stockings” by Joellyn Rock and Alison Aune uses hybrid media to tell the story of a world where mermaids exists, and is part of the ELO2015 Hybridity exhibition at Lydgalleriet.
Foto/ill.:
Joellyn Rock

Hovedinnhold

4-7 august 2015 er UiBs Forskergruppe for elektronisk litteratur vert for den årlige internasjonale konferansen for elektronisk litteratur, ELO2015: The End(s) of Electronic Literature. I tillegg til det akademiske programmet er det mange åpne arrangementer med gratis adgang for publikum: fem utstillinger, to performance-kvelder og en ettermiddag med forskningspresentasjoner om elektronisk litteratur for barn og ungdom. 

Elektronisk litteratur er litterære uttrykk som tar i bruk datamaskinens egenskaper, f.eks. ved å bruke interaksjon, lyd og bilde eller programmerbare elementer. Sjangrer inkluderer kinetisk poesi hvor ordene beveger seg, hypertekstfiksjon hvor man følger lenker for å følge historien, generative tekster som er forskjellige hver gang de leses og stedsbaserte fortellinger hvor du må bevege deg i den fysiske verden for å se, høre eller lese fortellingen.

Konferansen er del av den internasjonale organisasjonen Electronic Literature Organization som ble grunnlagt i 1999 av UiB-professoren Scott Rettberg, dengang forfatter og forsker i Chicago, i samarbeid med forfatteren Robert Coover og internettinvestoren Jeff Ballowe. 

De åpne utstillingene og performancekveldene til ELO2015 lar bergensere og besøkende utforske den nye litteraturen med egne øyne, ører og hender. Fullstendig informasjon om arrangementene finner du under.