Hjem

Institutt for geovitenskap

GEO OL 2018

-Vi vil vinne GEO OL

-Vi vil reise til Thailand og vinne geo OL, sier de syv elevene fra Hordaland som er i Norgesfinalen til olympiaden i geofag. Over fire dager skal de forberede seg på treningsleir i Bergen

geooln1000b7929.jpg

GEO OL
Syv studenter fra Bergen: Oda Johanne Øvsthus (f.v.), Anna Emken, Victoria Fagerås, Annika Torsvik, Camilla Jørdre Kvamme, Mai Linn Kaas og Asbjørn Tobias Underthun vil til OL i geofag i Thailand

For 12. gang går OL i geofag av stabelen. 16 elever er med i den norske finalen. De siste fire årene har ingen fra Hordaland kvalifisert seg til den norske finalen, men i år er syv elever fra tre vidaregående skoler i Bergen med. Fem av dem går i same klasse på Amalie Skram videregående skole.

– Vi har gode lærere og en god klasse i geofag, og vi er interesserte i faget, sier Oda Johanne Øvsthus, Victoria Fagerås, Annika Torsvik, Camilla Jørdre Kvamme og Mai Linn Kaas. 

Fire timer geofag i uken

Med seg i finalen har de Anna Emken fra Olsvikåsen videregående skole og Asbjørn Tobias Underthun fra Bergen private gymnas. Alle går i vg2 studiespesialisering med fire timer geofag i uken. 

– Faget er interessant og lærerikt. Å få være med i finalen her gir oss et godt forsprang i forhold til resten av elevene i klassen. Vi får et faglig løft og blir kjent med studiet her på Universitetet i Bergen, sier Anna Emken.

Elevene har vært gjennom en utvelgelsesprosess. 800 elever fra hele landet meldte seg på. Etter første runde gikk 100 elever videre. I andre runde sto det igjen 16 elever som er med i den norske finalen ved Institutt for geovitenskap. Fire elever går vidaere til OL i Thailand i august. 

Prosess og logikk 

– Vi har fått greie oppgaver, men vi må tenke oss om. Svarene ligger ikke rett opp i dagen. Vi må tenke prosess. Mye av faget er logikk, forteller de syv elevene. 

Kikki Kleiven er fagleg ansvarleg for OL.

– Det er stor interesse for geofag. Alle land i verden kan vere med. Dette handler om historien til jorden, om prosesser, avsetninger og endringer. Jorden er dynamisk og i utvikling. Geofag har alle realfag i seg. Det er et samlingsfag for de som synes realfag er gøy, sier Kleiven. 

16 beste til Bergen

Kikki Kleiven har laget oppgavene som elevene får. Les mer fra hordaland.no her.