Home
Department of Earth Science

Warning message

There has not been added a translated version of this content. You can either try searching or go to the "area" home page to see if you can find the information there
GEO OL 2018

-Vi vil vinne GEO OL

-Vi vil reise til Thailand og vinne geo OL, sier de syv elevene fra Hordaland som er i Norgesfinalen til olympiaden i geofag. Over fire dager skal de forberede seg på treningsleir i Bergen

GEO OL
Syv studenter fra Bergen: Oda Johanne Øvsthus (f.v.), Anna Emken, Victoria Fagerås, Annika Torsvik, Camilla Jørdre Kvamme, Mai Linn Kaas og Asbjørn Tobias Underthun vil til OL i geofag i Thailand
Photo:
Geo, UiB

Main content

For 12. gang går OL i geofag av stabelen. 16 elever er med i den norske finalen. De siste fire årene har ingen fra Hordaland kvalifisert seg til den norske finalen, men i år er syv elever fra tre vidaregående skoler i Bergen med. Fem av dem går i same klasse på Amalie Skram videregående skole.

– Vi har gode lærere og en god klasse i geofag, og vi er interesserte i faget, sier Oda Johanne Øvsthus, Victoria Fagerås, Annika Torsvik, Camilla Jørdre Kvamme og Mai Linn Kaas. 

Fire timer geofag i uken

Med seg i finalen har de Anna Emken fra Olsvikåsen videregående skole og Asbjørn Tobias Underthun fra Bergen private gymnas. Alle går i vg2 studiespesialisering med fire timer geofag i uken. 

– Faget er interessant og lærerikt. Å få være med i finalen her gir oss et godt forsprang i forhold til resten av elevene i klassen. Vi får et faglig løft og blir kjent med studiet her på Universitetet i Bergen, sier Anna Emken.

Elevene har vært gjennom en utvelgelsesprosess. 800 elever fra hele landet meldte seg på. Etter første runde gikk 100 elever videre. I andre runde sto det igjen 16 elever som er med i den norske finalen ved Institutt for geovitenskap. Fire elever går vidaere til OL i Thailand i august. 

Prosess og logikk 

– Vi har fått greie oppgaver, men vi må tenke oss om. Svarene ligger ikke rett opp i dagen. Vi må tenke prosess. Mye av faget er logikk, forteller de syv elevene. 

Kikki Kleiven er fagleg ansvarleg for OL.

– Det er stor interesse for geofag. Alle land i verden kan vere med. Dette handler om historien til jorden, om prosesser, avsetninger og endringer. Jorden er dynamisk og i utvikling. Geofag har alle realfag i seg. Det er et samlingsfag for de som synes realfag er gøy, sier Kleiven. 

16 beste til Bergen

Kikki Kleiven har laget oppgavene som elevene får. Les mer fra hordaland.no her.

 

Fra internasjonale geofag finalen:

Gratulerer til det norske laget i geofag OL i Thailand! Ein individuell sølv til Erik og bronse til Mads. I tillegg blei det to gruppegull til Erik, sølv til Oda og bronse til Asbjørn Tobias.

Supre resultater for de norske VGS Geofag OL deltagerne i Thailand! La det synke inn at de tar medaljer i konkurranse med de beste fra India, Kina, Sør Korea mm som har hatt >2 måneder med intensiv treningsleir før konkurransen... Vår korte lille geo OL treningsleir ved UiB nå i vår håper jeg gav litt inspirasjon og puff. Takk til alle på Geo som bidro! Som fagansvarlig for Geo OL i Norge er jeg utrolig stolt og glad. Også er jo 2 fra Bergen da... (Oda fra Amalie Skram VGS og Asbjørn Tobias fra Bergen Private Gymnas) HURRA! Også et raust hurra til Erik fra Trondheim Katedralskole og Mads fra Lillestrøm VGS. I dag er det lov å være stolt Geofag lærer!