Hjem
Institutt for geografi
Ny postdoktor

Ny postdoktor ved SpaceLab

Siddharth Sareen startet som ny postdoktor denne uka. Han vil jobbe med politikk og styringssystem av energisektoren, med fokus på overgang til solenergi i Sør-Europa.

Siddharth Sareen
Siddharth Sareen joins the Department of Geography as a Postdoctoral Research Fellow at SpaceLab.

Hovedinnhold

Han kommer til Institutt for geografi etter kortere postdoc-opphold ved Universitetet i Erfurt, Tyskland og Institute of Economic Growth i India, hvor han jobbet med ressurspolitikk i en konfliktregion basert på en dobbel PhD fullført ved Universitetet i København og Universitetet i Padova, Italia. 

Han har bakgrunn fra utviklingsstudier, med felterfaring fra seks regioner i India, og har ekspertise på demokrati, institusjoner og statsbygging. Stillingen som postdoktor er finansiert av Akademiaavtalen mellom Universitetet i Bergen og Statoil, og Bergens Forskningsstiftelse for prosjektet «European Cities as Actors in Climate and Energy Transformation». Vi gleder oss til å jobbe sammen med ham på ny spennende forskning!

Her er en video som Future Earth Norway laget med Siddharth under "Ecological Challenges 2017: Systems Change" i februar 2017. Siddharth jobber med endringer i institusjoner og ansvarlighetsrelasjoner innen transformative energistyresett, og han ble spurt hvordan hans forskning bidrar til systemendring.