Institutt for global helse og samfunnsmedisin

Nyhetsarkiv for Institutt for global helse og samfunnsmedisin

Mahdi Fallah begynte sin stilling som professor i epidemiologi ved IGS i mai 2021. Fallah er lege og har doktorgrad i kreftepidemiologi fra Universitetet i Tammerfors (Finland) i 2007.
Regjeringen deler ut 34,5 millioner kroner til videreutdanning i digital kompetanse.
I søkertallene for studieåret 2021/2022 rager master i global helse på topp blant de internasjonale studieprogrammene ved UiB.
Den første fellesartikkelen fra Pandemisenteret som enhet har nå blitt publisert i tidsskriftet Scandinavian Journal of Public Health.
Professor Bettina Husebø ved SEFAS er en av flere medredaktører i et internasjonalt tidsskrift som vil løfte fram forskning på smerte hos personer med demens.
Stipendiat Tonje Eiane Aarsland ønsket å gjøre noe med at særlig unge kvinner får i seg for lite jod. Resultatet ble en kokebok. På veien fikk hun selv noen nye erfaringer.
I over ett år har hverdagen for studenter, undervisere og administrativt ansatte ved Institutt for global helse og samfunnsmedisin vært helt annerledes. Les hva vi savner og hva vi gleder oss til.
De første kvinnene som gikk inn i legeyrket måtte tåle massiv motstand fra samtidens medisinere og akademia. Johanne Feilberg fra Bergen startet egen praksis i 1896 og regnes som en av landets første kvinnelige legepionerer.
Danningsemnet Global helse: Etikk, politikk og menneskerettigheter ved UiB set fokus på pandemiar og universitetet si rolle i komplekse og uoversiktlege samfunnsutfordringar.
Veiledningstjenesten ved Institutt for global helse og samfunnsmedisin er en del av Kjernefasilitet for biostatistikk og dataanalyse ved Det medisinske fakultet og er primært rettet mot forskere som er ansatt ved fakultetet.
Bistandsaktuelt skriver at "Mange barn dør av malaria få måneder etter at de har blitt utskrevet av sykehuset. Nå har forskere ved Universitetet i Bergen gjort funn som kan holde dem unna faresonen."
30-40 prosent av de smittede er født i land utenfor Norge. Ifølge leder av Pandemisenteret, Esperanza Diaz, er årsakene sammensatte.
Hva skal til for at Øygarden lokalmedisinske senter kan oppfylle FNs bærekraftsmål? Høsten 2020 fikk en tverrfaglig studentgruppe en litt annerledes TVEPS-praksis.
Hvordan påvirker Covid-19 menns sædceller og neste generasjons immunforsvar? Det skal UiB-forskere finne ut ved å samle sperma fra koronapasienter.
Universitetet i Bergen åpnet Norges første pandemisenter. – Dette er fantastisk imponerende, sier statsråd Henrik Asheim.
Vi tar nå imot søknader om seks parallelle kurs med tverrgående keynotes og virtuelle sosiale arrangementer. BSRS 2021 vil være en hel-digital PhD-forskerskole.
Cecilie Svanes er intervjuet av VG. Hun snakker om hennes corona-forskning som er en begynnelse for å finne ut om og eventuelt hvilke konsekvenser covid-19 har.