Institutt for global helse og samfunnsmedisin

Nyhetsarkiv for Institutt for global helse og samfunnsmedisin

I dag kom nyheten om at BCEPS er ett av to sentre på UiB som tildeles SFF-status fra Norges forskningsråd.
Silje Mæland fra HELSEVIT var moderator da Alrek helseklynge i samarbeid med Idrettsklynge Vest og Høgskulen på Vestlandet diskuterte om vi setter en generasjon på spill under årets Arendelsuke.
Veiledningstjenesten ved Institutt for global helse og samfunnsmedisin er en del av Kjernefasilitet for biostatistikk og dataanalyse ved Det medisinske fakultet og er primært rettet mot forskere som er ansatt ved fakultetet. Forskere kan henvende seg til veiledningstjenesten for å diskutere design av studier, valg av statistiske metoder og bruk av programvare.
Nødevakuering av bygninger krever rask og effektiv beslutningstaking for å lykkes, mens et tilstrekkelig antall utganger kan bidra til å redusere sikkerhetsrisikoen fordi røyk og overfylte rømningsveier reduserer personers bevegelseshastighet, og kan skape panikk og forvirring. For sykehjemspasienter risikerer vi en økt risiko pga redusert mobilitet og behov for rullestoler og rullatorer, samt... Les mer
Årets nordiske lungekongress ble holdt i København 1.- 3. juni . PhD-forsker Shanshan Xu fra Senter for internasjonal helse kunne presentere spennende resultater fra sin forskning om langtidseksponering av luftforurensning og grønne områder i Nord-Europa.
Sist uke ble den 22. nordiske kongressen for allmennmedisin avholdt i Stavanger. Der mottok Esperanza Diaz fra SAMLET og Pandemisenteret prestisjetung pris for sitt arbeid med innvandrerhelse.
Årets studentkonferanse i Alrek helseklynge ble avviklet 8. juni i år. Det ble en ypperlig anledning for studentene å presentere masteroppgaven sin for publikum.
Masterstudentene i farmasi avsluttet semesteret med OSKE-eksamen.
Den Norges forskingsråd-finansierte LIVE@Home.Path-studien feiret sin avslutning 10. juni. SEFAS markerte anledningen med et dagsseminar på Alrek.
Noen typer studier ville ikke vært gjennomførbare uten PraksisNett, mener postdoktor Ingeborg Forthun.
Tirsdag 31. mai fikk IGS og Det medisinske fakultet besøk av Sørlandet sykehus og representanter for Universitetet i Agder, Universitetet i Oslo Campus Sør samt flere samarbeidende kommuner i Agder.
– Jeg føler meg beæret og glad, sier WHO-forsker Rajiv Bahl. Han er en av åtte fremragende forskere som er utnevnt til æresdoktor ved UiB for sin innflytelsesrike forskning.
– Bedre praksisveileder skal man lete lenge etter, skriver student i nominasjonsbegrunnelsen.
Ukrainas helseminister, Dr. Viktor Liashko åpnet ISPH-konferansen "Fair Priorities in Unjust Circumstances" i Bergen 28. april.
Frøydis Kristine Bruvik fra Helsevitenskap og Esperanza Diaz fra Pandemisenteret er blant prisvinnerne på Fakultetets dag.
Kenneth Rothman, Vera Ehrenstein og Matthew Fox gjestet CISMAC som forelesere.
- En annerkjennelse for sykehjemmene, pasientene, de pårørende og personalet, sier Husebø.
Helse- og omsorgsminister Ingvild Kjerkol besøkte tirsdag 19. april Alrek helseklynge, for å snakke om fremtidens helsevesen og Vestlandslegen.