Hjem
Institutt for informatikk
Nyheter

Velkommen til oss!

- Jeg syns det er utrolig fint å studere informatikk i Bergen. Vi har veldig godt miljø og det er bra også på tvers av årstrinnene. Det er alltid muligheter for å få hjelp av både forelesere og medstudenter, uansett hva det skulle være! Det er et utrolig godt miljø for læring her, og alle hjelper alle med å lære nye ting.

Glade studenter
Foto/ill.:
Eli Ertresvaag

Hovedinnhold

Dette sier Alise Haukenes. I likhet med medstudent Knut Anders Stokke har hun nå gjort unna to år av sin bachelorgrad, et studievalg de begge er fornøyd med i dag:

- Jeg visste lenge at jeg ville gå programmering, sier Knut Anders, så da sto det mellom Høyskolen og UiB. Det var vel emnene og matematikken som gjorde at jeg gikk for datavitenskap på UiB. For Alise var valget litt mindre planlagt: - Det var egentlig ganske tilfeldig at jeg valgte informatikk i Bergen. Jeg var veldig usikker på hva jeg ville studere, men syns blant annet programmering og matte hørtes veldig spennende ut, så jeg søkte. Nå er jeg veldig fornøyd med det tilfeldige valget mitt og trives veldig godt her!

Engasjement og struktur
Alise og Knut Anders har begge hatt Fredrik Manne som foreleser, og i lys av at han nylig ble utnevnt til fremragende underviser, er vi litt nysgjerrig på hvordan studentene ser på det:-) - Jeg tror Manne har fått status som fremragende underviser mye på grunn av hans engasjement i timen, sier Knut Anders. En del forelesere nøyer seg med å lese direkte fra PowerPointen eller notatene sine, ofte blir dette litt "søvnige" timer. Fredrik derimot er ivrig, har en glød i øyet mens han snakker, og viser tydelig hans egen interesse for det han snakker om. Han har god struktur i timen, blant annet ved at han alltid forklarer hva vi skal gå gjennom i dag (det er en del forelesere som dessverre bare begynner å snakke uten å først si hva de skal snakke om..). Engasjement og god struktur tror jeg er det viktigste andre forelesere kan lære fra han.

- Ja, nikker Alise, - Manne er veldig flink til å ta seg tid til å forklare det han skal lære bort veldig nøye og på en enkel måte, slik at det blir veldig greit å forstå for alle. Det var veldig enkelt å følge forelesningene hans, både på grunn av at det var gøy å høre på han og fordi han var flink til å fortelle hva han skulle snakke om på forhånd.

Om studiested
Både Alise og Knut Anders trives godt på UiB, og anbefaler gjerne andre å studere informatikk her, og kanskje de har noen gode råd til ferske studenter? 

- Bli kjent med medstudentene dine, og bruk lesesalen masse, sier Alise. - Der er det veldig mye hjelp å få og hyggelige mennesker å bli kjent med! Det kan også være greit å prøve seg litt på programmering på forhånd, så man vet litt mer hva man går til, selv om undervisningen er lagt opp slik at man ikke skal trenge å kunne programmering på forhånd.

- Ta kontakt, sier Knut Anders, - enten med noen av studentene som går her (f.eks. meg) eller studieveileder. Utover det ville jeg ha prøvd meg gjennom noen programmeringsleksjoner på f.eks. YouTube, slik at man kan få et innblikk i hva programmering er og om man syns det er kjekt.

Gode råd å ta med seg fra to av våre studenter! Velkommen igjen til høsten!