Hjem
Institutt for informatikk
News

Suksess for programmeringskonkurransen PACE

Frances Rosamond presenting award to the japanese team

Hovedinnhold

I september ble programmeringskonkurransen PACE (Parameterized Algorithms and Computational Experiments) holdt for andre gang. Professor Frances Rosamond var involvert i å starte PACE, og i 2016 og 2017 har rundt 25 lag med ca 80 deltakere fra over 30 land konkurrert.

- Målet er å bringe FPT teori i praksis. FPT betyr Parameterized Complexity tilnærming som professor Michael Fellows, UiB, startet, sier Rosamond, og hun er svært fornøyd med årets deltakende team fra institutt for informatikk, UiB. Rosamond, sammen med styrekomiteen, tror på fremtiden for denne årlige utfordringen:

- Vi anser PACE å være en stor suksess: Vi hadde gode innleveringer basert på eksisterende og nye teoretiske ideer, noe som førte til rask programmering. Alt fungerte svært bra, og denne konkurransen er viktig for å gjøre teori til praksis i Norge og andre steder. UiB-algoritmegruppen ved institutt for informatikk er verdensledende i Parameterized Complexity, forteller Rosamond som er veldig glad for at UiB kommer til å stille med hele 2 lag i neste års konkurranse.

PACE er sponset av "Networks", et NWO Gravitation-prosjekt ved Universitetet i Amsterdam, Eindhoven University of Technology, Leiden University og Centre for Mathematics and Computer Science (CWI). Rosamond har vært styrekomiteens leder og overrakte priser på PACE-prisutdelingen i Wien på ALGO / IPEC-konferansen. Denne årlige ALGO-konferansen er den viktigste internasjonale samlingen av forskere på algoritmer i Europa.