Hjem
Institutt for informatikk
Møt studentene våre

Karolina studerer data science

- Det beste med å være student på institutt for informatikk er nok folka og miljøet.

Hovedinnhold

Hva var grunnen eller grunnene til at du ville studere dette?

Jeg hadde tatt IT-fag på videregående og syntes at programmering var kjekt. Så jeg søkte opp bachelor programmene som UiB hadde innenfor informatikk og syntes at Data Science hørtes kjekkest og mest passende ut for meg. Og jeg har ikke blitt skuffet over valget mitt!

Hvordan ser en vanlig studiedag ut for deg?

De fleste studiedager tilbringer jeg på lesesalen for bachelorstudentene for informatikk. Her pleier jeg å sitte med kjentfolk og jobbe med pensum eller innleveringer som må inn. Utenom det har jeg forelesninger eller gruppetimer nesten hver dag.

Av alle emner du har tatt, hvilket har du likt best?

Jeg har hittil tatt 10 fag og det jeg likte best var INF161, Innføring i data science. Vi hadde et stort prosjekt som gikk over hele semesteret og som skulle leveres på slutten. Dette var etter min mening en mer interessant måte å lære et fag på, og føltes "ekte".

Hva er det beste med å være student på Institutt for informatikk?

Det beste med å være student på institutt for informatikk er nok folka og miljøet. Menneskene er veldig utadvendte og åpne, og det er alltid plass til deg. Det er også en helt fantastisk linjeforening, echo, som lager mange arrangementer for studentene på informatikk. I tillegg har vi en nydelig lesesal som har både kjøleskap, toastjern og gratis kaffe for studentene! På lesesalen holdes det også orakel hver tirsdag og torsdag, og på torsdagene er det med gratis vaffler:)

Har noe vært vanskelig?

Det som var vanskelig var å flytte hjemmefra, lage egne rutiner og ha ansvar for egen læring. Det var en stor overgang fra videregående, men det ordner seg alltid!

Hvem bør søke på Data Science?

Du bør søke viss du er interessert i programmering, hvordan data kan påvirke verden og er nysgjerrig på å finne ut av hvordan du kan predikere ting ut ifra data! Om det høres kjekt ut med programmering og du liker litt matte, kan denne retningen være perfekt for deg!

Hva er din drømmejobb?

Jeg er usikker på hva "drømmejobben" min er akkurat nå, men jeg ønsker å jobbe innenfor informatikk, muligens som utvikler i et konsulentfirma, slik at jeg kan få teste ut mye forskjellig.

Har du et tips til nye studenter?

Mitt tips til nye studenter er å komme på lesesalen/campus og sitte med folk som har de samme fagene som deg, fordi to hjerner er bedre enn én. I tillegg kan det være lurt å møte opp på forelesninger og gruppetimer, slik at man spørre om hjelp. Viktigst av alt: vær åpen for nye erfaringer, og si ja hvis du blir invitert med på ting :)