Hjem
Institutt for informatikk

Flott finale i informatikkolympiaden

Finalen i norsk informatikkolympiade ble avholdt ved institutt for informatikk 24.mars med rekordmange deltakere.

Hovedinnhold

Norsk informatikkolympiade (NIO) for elever i videregående skole blir arrangert hvert år.

Årets finale gikk av stabelen ved institutt for informatikk ved Universitetet i Bergen 24.mars. 32 elever fra videregående skoler over hele landet hadde sendt inn løsninger på fire inntaksoppgaver og 23 av disse ble invitert til Bergen for å delta i finalen. Arrangør Markus Dregi opplyser at dette er flere deltakere enn tidligere år. I finalen får deltakerne fire oppgaver og må skrive dataprogrammer som løser disse. Besvarelsene består av kildekode som evalueres automatisk: Programmet kjøres mot testdata og man får poeng etter antall riktige svar produsert innen et visst tidsrom. Raskere algoritmer gir følgelig flere poeng. Markus Dregi sier at det er store likhetstrekk mellom denne konkurransen og kurset Algoritme-engineering ved institutt for informatikk.

Finalen ble spennende og det var et godt nivå på deltakerne. Det var faktisk to klassekamerater fra Frogn videregående skole som knivet om seieren, som tilslutt gikk til Håkon Strujik Holmen. De fire beste deltakerne går videre til den internasjonale finalen i International Olympiad in Informatics (IOI), som avholdes ved Garda-sjøen i Italia i slutten av september. Utgifter til reise og opphold dekkes av hovedsponsor Universitetet i Bergen med hjelp fra Christian Michelsen Research og Uni Research. Det ventes deltakere fra rundt 70 land i den internasjonale finalen.


Norsk informatikkolympiade arrangeres av frivillige. Ved siden av Markus Dregi som er Master-student ved institutt for informatikk så var også Geir K. Engdahl og Åsmund Eldhuset arrangører. Hovedformålet er å fremme informatikkfaget i den norske skolen.