Institutt for informatikk

Nyhetsarkiv for Institutt for informatikk

Noreg treng folk med teknologikunnskap, frå alle utdanningsretningar, meiner digitaliseringsminister Nikolai Astrup.
Det er ingen motsetning mellom å hoppe på trampoline på "Newton" og beskrive relativitetsteorien i det konservative tidsskriftet Minerva, mener fysiker Inga Strümke. Nå verdsettes innsatsen med Den store formidlingsprisen for 2019.
Fredag 27. april ble det arrangert poster workshop for stipendiater og postdocs, noe som var veldig populært!
This meeting is focused on kernelization, the rigorous theory of preprocessing.
I emnet INF112 er Oskar Leirvåg en av 100 studenter som lager sitt eget dataspill.
Forrige uke samlet Institutt for informatikk datainteresserte videregående elever til Høyteknologisenteret for å bli bedre kjent med IT-fagene som tilbys ved UiB og HVL. - Hadde jeg vært dere i dag så hadde jeg ikke nølt et millisekund med å velge IT-utdanning, sa Bjørn Ullevoldsæter fra Vizrt, som var der for å fortelle om jobbmuligheter.
On Friday the 5th of April at 10am Jürgen Bernard will give a talk at the Visual Computing Forum. The talk will take place at Lille Aud. @ Høyteknologisenteret (Thormøhlens gate 55). The title of the talk is: Enhancing Human-Centered Machine Learning with Visual Analytics.
Universitetet i Bergen hyrer to verdensledende kryptologer og styrker Norges forsvar mot cyberangrep. Dermed får universitetet, i samarbeid med Simula-UiB, et av de største forskningsmiljøene innen kryptografi i Nord-Europa.
Undring og beundring. Slik gikk det da en italiensk journalist havnet i en UiB-ledet rotnorsk debatt om de store spørsmålene.
Jentene er i fåtall på Institutt for Informatikk, men ser ikke på det som et problem.
Masterprogrammet i informatikk går helt til topps i årets studiebarometer innen sin kategori.
Arbeidsgjevarar er på jakt etter nyutdanna IT-folk. Kristian Rosland fekk fire jobbtilbod før masteroppgåva var levert.
UiB åpner et senter for datavitenskap: Center for Data Science (CEDAS).
Data science related talk by PD Dr. Steffen Oeltze-Jafra
Den erfarne geologen Gunn Mangerud går inn i fakultetsledelsen for å styrke satsingen på energiomstilling. – Målet er å bidra til at UiBs forskning og utdanning på området fortsetter å øke i omfang, styrke og synlighet.
Moderne teknologi samler inn store datamengder vi har store problemer med å utnytte. Nå oppretter Universitetet i Bergen et nytt forskningssenter som gjennom matematikk, algoritmer og datamaskiner skaper stor samfunnsnytte.
God HMS-forbedring på kort tid og et stort engasjement for strandrydding. Årets HMS-pris ved fakultetet deles mellom Institutt for informatikk og Institutt for biovitenskap.
UiB-forskar Saket Saurabh vil revolusjonera korleis vi brukar, handterer og komprimerer store og komplekse datasett. Prosjektet er finansiert gjennom det prestisjefylte ERC Consolidator Grant.