Hjem

Institutt for informatikk

Nyhetsarkiv for Institutt for informatikk

At kræsjkurset arrangeres på solrike 18. mai virker ikke å ha noe å si på oppmøte - rundt 70 studenter har møtt opp for å jobbe med gamle eksamensoppgaver i INF101 på vitensenteret VilVite i dag.
Noreg må sikre seg betre mot dataangrep. Regjeringa gir no fleire millionar til Simula@UiB, som skal utdanne fleire kryptologar.
Etter fem intensive timer er den internasjonale finalen i programmering ACM-ICPC over. Laget fra UiB kan være stolte av å ha løst fire vanskelige programmeringsutfordringer, og oppnådde en meget hederlig 56. plass i den prestisjetunge konkurransen.
For første gang på ti år har et norsk universitet klart å kvalifisere seg til finalen i verdens største programmeringskonkurranse ACM-ICPC. For å forberede seg best mulig, ble laget med studenter fra UiB derfor sendt til treningsleir i Moskva for å lære av de største forhåndsfavorittene.
Planlegger du å studere informatikk? UiB har de beste foreleserne og de mest fornøyde studentene i faget.
Hvert år samles studenter og profesjonelle informatikere for å løse en utfordring for Google. Hvordan skal en flåte med selvkjørende drosjer bli mest mulig effektiv?
Samfunnet er avhengige av informatikere for å digitalisere verden. Informatikk er vitenskapen bak enhver programvare: Fra apper og spill til store IT-systemer, databaser og nettportaler.
Pinar Heggernes vert ny instituttleiar for informatikk. Hennar visjon er at alle UiB-studentar skal lære seg å programmere.
(TROMSØ): Flere felles prosjekter og økt strategisk samarbeid innen forskning, undervisning, innovasjon og formidling. Nå skal UiB og Norsk Polarinstitutt samarbeide enda tettere.
Vær tilstede, bruk lesesalene - og husk: det er bare din egen fantasi som setter grenser for hva du kan gjøre!
- Alle i bioCEED er veldig glade for å være videre, og gleder oss til fase to, sier senterleder Vigdis Vandvik ved bioCEED. En internasjonal ekspertkomite roser senteret for høy kvalitet i oppbyggingsfasen.
Resultatene våre overgikk absolutt all forventning. Selvfølgelig for Garbage Collectors, som bare var minutter unna 3. plass, men også for de to rekrutteringslagene våre, som begge gjorde en fantastisk innsats og fikk gode resultater.
Vi ser dette nye prosjektet som en fantastisk mulighet til å bidra med topp visualiseringsforskning inn i det medisinske feltet her i Bergen.
Seriøs jobbing over tid har gitt gode resultater.
Instituttet søker nå etter flinke informatikkstudenter til ledige stillinger som gruppeledere og dataorakel.
Etter en intens debatt har Fakultetsstyret konkludert: Når molekylærbiologene slås sammen med biologene skal det nye instituttet hete Institutt for biovitenskap.
Hun klarer å være en banebrytende informatiker og dyktig underviser. Nå er hun kåret til årets underviser ved MatNat.

Sider