Institutt for informatikk

Nyhetsarkiv for Institutt for informatikk

Computational Biology Unit-lederen tar over etter Pinar Heggernes på Institutt for informatikk.
Sigrunn Eliassen, Bodil Holst, Henk Keers, Atle Rotevatn og Mathilde B. Sørensen blir tatt opp i fakultetets pedagogiske akademi, og skal bidra til å øke kvaliteten på utdanningen ved fakultetet.
Gunn Mangerud setter sammen et helt nytt team når hun overtar for Helge Dahle som ny dekan ved Det matematisk-naturvitenskapelige fakultet. For første gang i UiB-historien skal fakultetet ledes av en kvinne.
Statsminister Erna Solberg og olje- og energiminister Tina Bru la fram den nye stortingsmeldingen det industrielle potensialet i norske energiressurser, fredag 11. juni. UiB stilte med eksperter som svarte media i etterkant.
Forskningssenteret vil studere algoritmer som fungerer best for mennesker og samfunnet. Nå kan de bli et Senter for Fremragende Forskning (SFF).
The very first CEDAS-conference (Center for Data Science at the University of Bergen) was held the 1st and 2nd of June both virtually and physically in Bergen.
Welcome to the May edition of the ICT PhD Forum! This month's topic: How to use Makefiles for workflow.
Does your work involve data science? Are you curious about research in data science in Bergen? The CEDAS conference 2021 will be a 2-day event featuring talks and discussion by leading international scientists and local experts on the interaction between data science, statistics, machine learning, and AI, as well as their applications in science and society.
Welcome to the April edition of the ICT PhD Forum! This month's topic: A practice-oriented introduction to statistics.
Professor Fredrik Manne will receive this year’s George Pólya Prize in Applied Combinatorics.
Welcome to the ICT PhD Forum!
I en UiB-utviklet tv-serie ser fire familier i Bergen på løsninger for å kutte egne klimagassutslipp. Våre forskere er oppsøkende hjelpere.
Vil du ta utdanning innen IT? Fra våren 2021 vil flere utdanninger ved Institutt for informatikk gå bort fra utvidede mattekrav.
Wittgensteinarkivet (WAB) er tildelt 1 670 000 NOK til kvalitetssikring og oppdatering av verdens forskningsinfrastruktur for Wittgensteins Nachlass.
UiB sørger for at FNs havtiår får en flyvende start gjennom å utvikle en ny generasjon marine forskere og beslutningstakere. I det nye SEAS-programmet skal næringsliv, forvaltning og UiBs tverrfaglige marine satsing sikre bærekraftig bruk av havet.
Forskning er fortsatt et felt som er dominert av menn. Med film og debatt skal Dorothy Dankel ta et oppgjør med diskriminering og seksuell trakassering.
Welcome to the first ICT PhD Forum meeting of 2021!