Institutt for informatikk

Nyhetsarkiv for Institutt for informatikk

Datasikkerhet er en ettertraktet utdanning. To studenter svarer på spørsmål om å studere datasikkerhet.
11 studenter, 4 forskere, 48 timer. Klarer de å forhindre at mer plast kommer ut i havet? Følg med, få svaret i februar.
- Det er avgjørende at teknologiske og kliniske fagfelt samarbeider for at vi skal kunne forbedre behandlingsmetoder.
Bioinformatikere ved UiB har laget et dataprogram som avdekker når viktige tidsur i cellene dine begynner å fuske. Programmet er en liten brikke i et verdensomspennende forskningssamarbeid som skal gjøre avansert medisinsk og biologisk analyseteknologi tilgjengelig i helt ny skala.
Han liker å være godt forberedt og bruker studentaktive læringsformer og eksempler fra næringslivet. Det setter studentene pris på. Fysikkprofessoren er årets underviser ved MatNat-fakultetet 2019.
Bedriftskomitéen setter IT-studenter i kontakt med bedrifter.
En av verdens ledende kryptologer, professor Anne Canteaut, blir æresdoktor ved Universitetet i Bergen. – En god rollemodell, sier dekan ved Det matematisk-naturvitenskapelige fakultet, Helge K. Dahle.
Med 650 påmeldte studenter er Innføring i Programmering (INF100) det største emnet på MatNat dette semesteret.
Med ditt student- og ansattkort har du fra 21. august tilgang til biblioteket frem til kl. 22.00 på hverdager, og kl. 08.00-20.00 på lørdager og søndager
Hvert år arrangerer IKT-forskerskolen ved Institutt for informatikk en samling der ph.d.-kandidatene får anledning til å diskutere sin forskning med hverandre, bygge forskningsnettverk og forbedre presentasjonsferdighetene sine.
Noreg treng folk med teknologikunnskap, frå alle utdanningsretningar, meiner digitaliseringsminister Nikolai Astrup.
Det er ingen motsetning mellom å hoppe på trampoline på "Newton" og beskrive relativitetsteorien i det konservative tidsskriftet Minerva, mener fysiker Inga Strümke. Nå verdsettes innsatsen med Den store formidlingsprisen for 2019.
Fredag 27. april ble det arrangert poster workshop for stipendiater og postdocs, noe som var veldig populært!
This meeting is focused on kernelization, the rigorous theory of preprocessing.
I emnet INF112 er Oskar Leirvåg en av 100 studenter som lager sitt eget dataspill.
Forrige uke samlet Institutt for informatikk datainteresserte videregående elever til Høyteknologisenteret for å bli bedre kjent med IT-fagene som tilbys ved UiB og HVL. - Hadde jeg vært dere i dag så hadde jeg ikke nølt et millisekund med å velge IT-utdanning, sa Bjørn Ullevoldsæter fra Vizrt, som var der for å fortelle om jobbmuligheter.
On Friday the 5th of April at 10am Jürgen Bernard will give a talk at the Visual Computing Forum. The talk will take place at Lille Aud. @ Høyteknologisenteret (Thormøhlens gate 55). The title of the talk is: Enhancing Human-Centered Machine Learning with Visual Analytics.
Universitetet i Bergen hyrer to verdensledende kryptologer og styrker Norges forsvar mot cyberangrep. Dermed får universitetet, i samarbeid med Simula-UiB, et av de største forskningsmiljøene innen kryptografi i Nord-Europa.