Institutt for informasjons- og medievitenskap

Janice Radway i en skandinavisk kontekst

I anledning at professor Janice Radway er ansatt som professor 2 ved Institutt for informasjons- og medievitenskap, har publikumsgruppen invitert en rekke forskere til seminar den 20. september 2018.

Vi oppfordrer alle til å sette av dagen til seminaret som har til hensikt å bidra med en nokså bredpenslet perspektivering av Janice Radways arbeider og betydning for forskning i vår kontekst.

Janice Radway er ansatt som professor to ved Institutt for Informasjons- og medievitenskap fra 2018. Radway er professor i kommunikasjonsstudier, amerikanske studier og kjønnsstudier. Til daglig arbeider hun ved Northwestern University i Chicago, der hun blant annet leder programmet for retorikk og offentlig kultur. Radway er svært kjent gjennom sine studier av lesere, bøker og bokkultur. Boken hennes Reading the Romance: Women, Patriarchy and Popular Literature regnes som en klassiker innenfor publikumsforskningen. For øyeblikket jobber Radway med såkalte “girls studies” og feministiske undergrunnspublikasjoner fra 1990-tallet

I tillegg til at Radway selv deltar, kommer en rekke forskere som har levert betydningsfulle bidrag til skandinavisk forskning på publikumsstudier, resepsjonsforskning, mediebruk, kjønn og populærkultur opp gjennom årene. Fra Danmark kommer Kirsten Drotner og Klaus Bruhn Jensen, fra Oslo Cecilie Naper, og fra Bergen kommer Christine Hamm og Brita Ytre-Arne.

Nærmere program kommer etterhvert.