Hjem
Institutt for informasjons- og medievitenskap
Student

Pitchesuksess for UiB-studenter

UiBs manusstudenter markerte seg sterkt på Pitchorama under Seriedagene.

Brianda Nadxhyeli Rivas Tovar , Jon Lie og Vilde Eide
UiB-studentene (f.v.) Brianda Nadxhyeli Rivas Tovar, Jon Lie og Vilde Eide var blant de ti forfatterne som gikk videre til Pitchorama under Seriedagene i Oslo.
Foto/ill.:
Kjersti Steinsbø

Hovedinnhold

En horde håpefulle manusforfattere møtte onsdag 25. september opp på Vega Scene i Oslo for å presentere sine prosjekter under Nordiske Seriedager. På knappe tre minutter skulle de overbevise en bransjejury om at nettopp deres prosjekt skulle få presenteres for publikum og bransje fra scenen neste dag.

Tre UiB-studenter på topp ti

Nåløyet var trangt: Bare ti av de nesten seksti fremmøtte forfatterne gikk videre fra pre-selection, og blant disse var hele tre forfattere UiB-studenter.

Vilde Eide, Jon Lie og Brianda Nadxhyeli Rivas Tovar pitchet skriveprosjekt de har utviklet i løpet av det første studieåret på master i manusutvikling, som først startet opp høsten 2017, i Universitetet i Bergens nye lokaler i Media City Bergen.

Under Pitchorama torsdag 26. september endte Eide, som fortalte om serieprosjektet «Sugarbaby», på topp tre, og blir dermed en av forfatterne som får videreutvikle sitt prosjekt i en workshop med NRK. 

Eide er klar på hvilke fordeler man har når man får pitche under Seriedagene, dit masterstudentene i manusutvikling årlig drar på ekskursjon.

- Det beste var vel egentlig muligheten til å kunne bli hørt av folk i bransjen, hvor det også gir et større håp om å kunne realisere drømmen om å få lagd en egen tv-serie, sier hun.

- Ikke minst er det kjekt å se responsen fra publikum, som også gir meg større motivasjon til å fortsette med «Sugarbaby».

- Øv mye!

Nordiske Seriedager, en to dagers festival og konferanse der nordiske TV-serier står i fokus, har etablert seg som den mest sentrale møteplassen for alle som er, eller ønsker å bli, involvert i serieproduksjon i en norsk kontekst. Pitchorama utgjør dermed en unik arena for å vise seg fram for viktige aktører i seriebransjen. Ivar Køhn, dramasjef i NRK, og Christopher Haug, dramasjef i TV2, hadde benket seg på første rad, og la ikke skjul på at de var imponert over nivået på presentasjonene fra scenen.

UiB-studentene Lie og Rivas Tovar presenterte henholdsvis serieprosjektene «Forbudstid» og «Ny i Norge» for salen til entusiastisk respons.

- Vi arbeider målrettet med å hjelpe studentene til å bli gode på å presentere sine prosjekter, sier Øyvind Vågnes, som leder masterprogrammet i manusutvikling for serier.

- Manusforfatter og regissør Kjersti Steinsbø, en sentral faglærer og drivkraft på studiet, har nok gjort det tydelig for mange studenter at det å kunne forklare essensen i et prosjekt for andre er skjerpende også for selve utviklingsarbeidet.

Det er godt kjent at det å pitche ikke alltid er forfatterens favorittaktivitet. Når vi spør  Vilde Eide om hun har gode råd til de som gruer seg, er svaret klart.

- Jeg tror det beste man kan gjøre for å komme litt unna nervene er det klassiske: å øve mye! Jeg var sammen med en liten gjeng fra klassen, hvor vi hørte hverandres pitcher og presenterte vår egen, igjen og igjen. Det hjelper nok ganske mye å øve foran andre. Jeg kommer nok alltid til å være nervøs hver gang jeg pitcher, men hvis jeg virkelig kan stoffet så går det som regel fint.