Hjem

Institutt for informasjons- og medievitenskap

Studenter på medie- og interaksjonsdesign i undervisningssituasjon.

Vil du studere mediefag og IKT?

Instituttet tilbyr studiene informasjonsvitenskap, medier og kommunikasjon, journalistikk, TV-produksjon, medie- og interaksjonsdesign, informasjons- og kommunikasjonsteknologi og kognitiv vitenskap.

Vi holder til i Fosswinckelsgate 6. og i medieklyngen Media City Bergen. Studietilbudene er tett knyttet til et aktivt og internasjonalt orientert forskningsmiljø. Instituttet driver en rekke forsknings- og innovasjonsprosjekt.

Nyhet
Her sees et bilde av en dataskjerm som viser eye-tracking-systemet. Det er uthevet hvor blikket er festet.

Hvordan kjenne igjen en løgn?

Lyver du når du spiller kortspillet “Lyveren”? Studenter på medie- og interaksjonsdesign ved UiB lærer å bruke eye-tracking til å forske på kommunikasjon, og hvordan slik teknologi har potensiale til å avsløre oss når vi lyver. I denne artikkelen forteller tre masterstudenter om de faglige...

Master
Studenter på master i manusutvikling for serier sammen med faglærer Kjersti Steinsbø og Odd-Magnus Williamson

Studenter på dialogworkshop

Studentene på master i manusutvikling for serier har hatt besøk av Odd-Magnus Williamson.  

Bokutgivelse
Forsiden til boka "Transgression in Games and Play"

Transgression in Games and Play

Ved å fokusere på den faktiske spilleropplevelsen, tilbyr boken en kontekstuell forståelse av innhold og praksis som vanligvis kun blir fremstilt som problematisk.

Nytt forskningsprosjekt
Colourbox

Ytre-Arne & Moe i nytt forskningsprosjekt tildelt FRIPRO-midler

Førsteamanuensis Brita Ytre-Arne og professor Hallvard Moe blir en del av det FRIPRO-finansierte «Intrusive media, ambivalent users and digital detox", et prosjekt som blant annet bygger videre på gruppens MeCIn-prosjekt.

Student
Studenter stipend

Masterstudenter får stipend

Bia Sjøvoll, Marianne Borchgrevink-Brækhus, Kathrine Lønøy og John Eirik Anfinsen fra Infomedia får stipend fra Fritt Ord og RAM for å jobbe med masteroppgavene sine