Hjem

Institutt for informasjons- og medievitenskap

Studenter på medie- og interaksjonsdesign i undervisningssituasjon.

Vil du studere mediefag og IKT?

Instituttet tilbyr studiene informasjonsvitenskap, medier og kommunikasjon, journalistikk, TV-produksjon, medie- og interaksjonsdesign, informasjons- og kommunikasjonsteknologi og kognitiv vitenskap.

Vi holder til i Fosswinckelsgate 6. og i medieklyngen Media City Bergen. Studietilbudene er tett knyttet til et aktivt og internasjonalt orientert forskningsmiljø. Instituttet driver en rekke forsknings- og innovasjonsprosjekt.

Rekordhøye søkertall
Media City Bergen

Rekordhøye søkertall til Infomedia

Årets søkertall viser at Infomedia har meget attraktive studieprogram, sier instituttleder Leif Ove Larsen, som gleder seg over den store interesser for instituttets studietilbud.

Media Futures
Fake news - MediaFutures

Debatt: Vi treng nye våpen i kampen mot falske nyheiter

«Falske nyheiter spreier seg fortare enn sanne historier på sosiale medier. Kunstig intelligens kan vere vaksinen», skriv UiB-professor Bjørnar Tessem.

Ny bok
Virtual Reality

Hvordan blir fremtidens nyhetsdekning med virtuelle teknologier?

Hvilken nyhetsdekning vil vi få med nye teknologier som 360 graders video og virtual reality? Hva er mulighetsrommet, og hvilke nye etiske problemstillinger dukker opp? Det er blant spørsmålene UiB-forskere stiller seg i ny Routledge-bok.

Kunstig intelligens
MediaFutures Christoph Trattner portrett.

Skal gi deg sunn føde i feeden

Christoph Trattner ville eigenleg bli kokk. No vil han hjelpe deg til å sleppe unna digital junk food.

Ny bok
Omslag

Media i samfunnet

Boka er lettlest, tydelig og substansiell. Den setter ord på egne medieerfaringer, og «limer» det hele sammen i et overordnet samfunnsperspektiv.